Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Szolnokon tart konferenciát a NATO

2011.05.22 18:01. - Booster

A Magyar Honvédség (MH) szolnoki helikopterbázisán tartja éves konferenciáját hétfőtől a katonai helikopterek használatának szabályozásával foglalkozó, 15 ország képviselőiből álló NATO-munkacsoport – közölte a bázis kommunikációs részlegének vezetője pénteken az MTI-vel. Tovább a teljes cikkre . . .  

Hirdetés


A Magyar Honvédség (MH) szolnoki helikopterbázisán tartja éves konferenciáját hétfőtől a katonai helikopterek használatának szabályozásával foglalkozó, 15 ország képviselőiből álló NATO-munkacsoport – közölte a bázis kommunikációs részlegének vezetője pénteken az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre . . .

 

Balázsi Edit őrnagy tájékoztatása szerint a HISWG elnevezésű NATO-munkacsoport felelős az észak-atlanti szervezet helikopterekkel kapcsolatos legmagasabb szintű szabályzatainak kidolgozásáért, az eljárások egységesítéséért. A munkacsoport ötnapos szolnoki tanácskozásán megtárgyalják többi között az ATP-49 helikopterek alkalmazási lehetőségeit a szárazföldi hadműveletekben. Meghatározzák azt is, hogy a katonai helikopterek személyzetének milyen minimálisan elvárható képzettséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy hadműveleti területen bevethetők legyenek.

A kommunikációs részleg vezetője jelezte: az utóbbi időben megnövekedett a Magyar Honvédség helikopteres szerepvállalása a hadműveleti területen, ennek megfelelően nagyobb részt kell vállalnia a NATO-egységes doktrínák, szabályzatok kidolgozásában is. Magyarország egyebek mellett az afgán légierő harcihelikopter-vezetőinek kiképzésével járul hozzá a hatékony afgán biztonsági erő létrehozásához, az MH légikiképzés-támogató csoport (Air Mentor Team) több váltásban dolgozott már a harcok sújtotta országban.

A kormány idén március 30-án 2012. május 1-jéig meghosszabbította a légikiképzés-támogató csoport mandátumát.

(MTI)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget