Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

I. világháborús kiállítás nyílik a szolnoki levéltárban

2011.05.24 14:43. - Booster

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár 2011-ben önálló kiállítással, méltó módon kíván megemlékezni az első világháború eseményeiről, a megye területéről besorozott katonákról és a térségünket érintő háborús történésekről. A levéltár célja, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében szolgálatot teljesítő jászkun huszárok és honvédek hősies küzdelmeit, áldozatvállalását, a fronton, vagy a hadifogságban átélt szenvedéseit, a hátország és Szolnok megpróbáltatásait – a beöntött harangoktól a világháborús emlékművekig – hitelesen és a mai közvélemény számára is befogadható formában bemutassa. A kiállítás levéltári dokumentumokra épül és közgyűjteményekben, múzeumokban és  magángyűjtőknél őrzött, eddig a nagyközönség által nem látott anyagokkal egészül ki. Tovább . . .  

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár 2011-ben önálló kiállítással, méltó módon kíván megemlékezni az első világháború eseményeiről, a megye területéről besorozott katonákról és a térségünket érintő háborús történésekről. A levéltár célja, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében szolgálatot teljesítő jászkun huszárok és honvédek hősies küzdelmeit, áldozatvállalását, a fronton, vagy a hadifogságban átélt szenvedéseit, a hátország és Szolnok megpróbáltatásait – a beöntött harangoktól a világháborús emlékművekig – hitelesen és a mai közvélemény számára is befogadható formában bemutassa. A kiállítás levéltári dokumentumokra épül és közgyűjteményekben, múzeumokban és  magángyűjtőknél őrzött, eddig a nagyközönség által nem látott anyagokkal egészül ki.

Tovább . . .

 

 

A kiállítás helye: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár, Szolnok Pozsonyi út 40-42.

Megtekinthető: 2011. május 30-tól 2012. február 28-ig előzetes bejelentkezés alapján, csoportosan, illetve egyénileg keddenként 10.00-11.00, csütörtökönként 14.00-15.00 óra között, minden esetben tárlatvezetéssel.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget