Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Tüntetés Vásárhelyen: Lázár portréját pénzért lehet köpködni

2011.05.25 06:35. -

Hódmezővásárhely - Kárpátiával és ACDC-vel várták a vásárhelyi Kossuth téren tüntető Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet tagjai a demonstráció kezdetét kedden.  Képgaléria itt A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet hódmezővásárhelyi, Kossuth téri tüntetésére közel 200 belügyi dolgozó látogatott ki. A felszólalók bírálták a kormány nyugdíj- és bérpolitikáját, folyamatosan támadták Lázár Jánost és Balsai Istvánt. A Fidesz frakcióvezetője és kollégája a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatásával vívta ki a belügyi dolgozók ellenszenvét. A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet tagjait közel 500 egyenruhás kollégájuk védte - a Kossuth tér és környékén legalább 30 rendőrautót és kisbuszt láttunk. A megmozdulásaiban békés, nyelvezetében azonban uszító demonstrációról egyetlen embert állítottak elő. A szervezők sátra elé kikerült – célkereszttel is ellátott – Lázár János, Orbán Viktor, Pintér Sándor és Balsai István fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket. A 3 naposra tervezett tüntetéssorozat szerdán folytatódik, azonban a délutáni kezdés előtt, 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit. A tüntetők sérelmezték, hogy kedden Lázár nem jött elő a városházából, azonban a politikus egész nap a Parlamentben dolgozott. A delmagyar.hu kedd délutáni tudósítását itt olvashatják: Tovább a teljes cikkre. . .  

Hirdetés

Hódmezővásárhely - Kárpátiával és ACDC-vel várták a vásárhelyi Kossuth téren tüntető Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet tagjai a demonstráció kezdetét kedden. 

Képgaléria itt

A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet hódmezővásárhelyi, Kossuth téri tüntetésére közel 200 belügyi dolgozó látogatott ki. A felszólalók bírálták a kormány nyugdíj- és bérpolitikáját, folyamatosan támadták Lázár Jánost és Balsai Istvánt. A Fidesz frakcióvezetője és kollégája a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatásával vívta ki a belügyi dolgozók ellenszenvét. A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet tagjait közel 500 egyenruhás kollégájuk védte - a Kossuth tér és környékén legalább 30 rendőrautót és kisbuszt láttunk. A megmozdulásaiban békés, nyelvezetében azonban uszító demonstrációról egyetlen embert állítottak elő. A szervezők sátra elé kikerült – célkereszttel is ellátott – Lázár János, Orbán Viktor, Pintér Sándor és Balsai István fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket. A 3 naposra tervezett tüntetéssorozat szerdán folytatódik, azonban a délutáni kezdés előtt, 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit. A tüntetők sérelmezték, hogy kedden Lázár nem jött elő a városházából, azonban a politikus egész nap a Parlamentben dolgozott.

A delmagyar.hu kedd délutáni tudósítását itt olvashatják:

Tovább a teljes cikkre. . .

 


 
19:52
  Fáklyagyújtás után békésen szétszéledtek a tüntetők. Mindenkit meghívtak a május 30-i Belügyminisztériumhoz tervezett felvonulásra és demonstrációra. A szervezők elárulták, hogy a belügyminiszter nyugdíjjavaslata a tmrsz.hu oldalon is elérhető. 16 százalékos "nyugdíjadóra" számíthatnak a belügyi dolgozók. Szerdán 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit, a Kossuth Rádió esti hírösszefoglalója pedig arról számolt be, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztet a szakszervezetek képviselőivel. A demonstrációról mindössze egy embert állítottak elő.

17:02 A tiltakozók egyértelműen Lázár Jánost kiáltják ki bűnösnek; fél 7-ig szünetet tartanak. Információnk szerint a szakszervezet vezetője a Jobbik EP-listáján előkelő helyen szerepelt.

16:47 "Többen jelezték, hogy öngyilkosok lesznek, hogy biztosíthassák gyermekeiknek az árvaellátást. El kell fogni és le kell tartóztatni Balsait és Lázárt"  - mondta Szima Judit, a szakszervezet főtitkára. Egy Lázár János fényképet is kiraktak a térre, amit pénzért lehet köpködni. A perselyt mellérakták. A Fidesz frakcióvezetőjének fényképe mellé Orbán Viktor és Pintér Sándor portréja is kikerült – célkereszttel a fejükön.

16:40 Orbán Viktort idézik – a kormány a MOL egy részét megvásárolta. Azonban a nyugdíjak tárgyalása még folyik. "Ha megváltoztatják az alkotmányt, nincs miről tárgyalni" – mondják. Egyre kevésbbé érvényes József Attila Altatója:
"Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs."

 16:35 Egy kislány rohangál körülöttünk, miközben arról beszélnek, hogy Schmitt Pál garancialevélben biztosított mindenkit a nyugdíjról. Majd emlegetik Selmeczi Gabriella szavait is, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az elbukja a nyugdíját. "Ezek megtámadták a családomat, öljetek meg, de ami az enyém nem adom" - ordítja a szónok. A felszólaló mindenki sztrájkját támogatja, megvédené a nyugdíjakat, a vasutasokat, és javaslatokat is tennének a kormánynak. Valamint megvonnák a pártok állami támogatását, "számba vetetnék" a 100 milliónál nagyobb vagyonnal rendelkezőket. "Az ország mi vagyunk. Nektek értenetek kell ezen a nyelven" - fejezte be.

16:31 Egy katona lép az emelvényre. "33 évig szolgáltam. Aki tüntet, kirúgja?" Erre hatalmas ováció kerekedik. A többit nem értettük, mivel a felszólaló nem a mikrofonba beszélt. "Amikor esküt tettem, le kellett mondanom az emberi jogaimról" – fogalmazza meg a következő felszólaló. Kiemeli, hogy bármikor vezényelhető volt, a teljes életét a testületnek rendelte alá.

16.30 Holnap 13 órakor a helyi Fidesz-irodában találkoznak a tüntetés szervezői és Lázár János. A frakcióvezető ma a Parlamentben dolgozik. "Éljen a magyar haza!" "Éljen!" – fejezték be az első hozzászólást.

16:23 "Nem elég az önkormányzatok elfoglalása. Ezeknek semmi sem elég. Az kell, hogy rettegj a végrehajtóktól, szép példa erre, ami a mai napon a szervezőinkkel történt." "Milyen kilátásokat kínál a Lázár–Balsai sírásó társaság?" A szónok folyamatosan bírálja a kormány eddigi intézkedéseit, többek között a magán-nyugdíjpénztárak állami kézbe vonását, az SZJA-változtatást. Egy pár fekete bakancsos, nagymagyarország pólós fiú érkezik a "partvonalra." A szónok szerint itt az idő, hogy sorsközösséget vállaljanak a rend védelmi és magyar dolgozók. "Itt az idő, szólít a haza." "A politikusaink nap mint nap aláznak minket.", majd az Aranybullából idéz. Számításaink szerint a biztosító rendőrők közel kétharmados többségben vannak. A tüntetők követelik a Lázár–Balsai alkotmánymódosítás visszavonását és a szerzett jogok "békénhagyását".

 16:10 Rövid dulakodás után bilincsben vittek egy egy "erősembert". Megkezdődik a hivatalos rendezvény. A szónok az első világháborús emlékműhöz szólítja a résztvevőket. A szónok szerint Lázár János megfenyegette a tüntetésen résztvevőket - "Aki ma eljön ide, holnap már nem lesz munkahelye" - mondta a szónok. A bejelentést füttyszó követte. "Az ország legeladósodottabb városvezetője" - mondták Lázár Jánosról, majd hozzátette, hogy a tüntetéssel a szerzett jogok csorbítására, a tisztességtelen bérekre kívánják felhívni a figyelmet.

15:58 Sípszó, Beatrice: 8 óra munka, 8 óra pihenés. Egy transzparens szerint az MSZP, a FIDESZ és az LMP hazaáruló. Úgy tűnik csak a JOBBIK maradt ki a szórásból. "Én katona vagyok, bazd meg az anyád!" kiabálta egy férfi a tüntetőket hazaküldő társának.

 15:36 Egyelőre laza, délutáni piknikre hasonlít az esemény - a tüntetők egy része velünk kávézik a Fekete Sasban.

15:18 Egy, a tér közepére felállított paravánra bárki felírhatja a politikusoknak szánt üzenetét. Egyelőre üres a tacepaó. A városüzemeltetési cég munkatársai békésen söprögetik a teret és virágültetéshez készülődnek. Információink szerint aki ma biztosít, holnap tüntet. A 30 fokos melegben vizet osztottak a posztosoknak. Bővült a zenei kínálat is, a Radetzky-induló szól.
 14:57 Tüntetést hirdetett a hódmezővásárhelyi Kossuth térre a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet. A délután 4-kor kezdődő demonstrációra közel 2 ezer résztvevőt várnak, az egyik szervező szerint s három naposra tervezett esemény csúcspontja szerdán lesz. A transzparenseken Lázár Jánost, a FIDESZ frakcióvezetőjét kérik számon: "Lázár miért hazudtál a választások előtt?!", "Lázár! Folyamatosan hazudsz!"

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a tömeg 4-re érkezik, ugyanis a közeli laktanyában ekkor ér véget a munka. A Hősök tere - Városháza utca környékén közel 25 rendőrségi jármű várakozik, több száz rendőrrel. A közelbe vezényelt egységek folyamatosan járőröznek, figyelik a teret. A Kossuth teret több irányból POLICE feliratú szalaggal körbezárták.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget