Ma 2019. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.

Tüntetés Vásárhelyen: Lázár portréját pénzért lehet köpködni

2011.05.25 06:35. - Booster

Hódmezővásárhely - Kárpátiával és ACDC-vel várták a vásárhelyi Kossuth téren tüntető Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet tagjai a demonstráció kezdetét kedden.  Képgaléria itt A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet hódmezővásárhelyi, Kossuth téri tüntetésére közel 200 belügyi dolgozó látogatott ki. A felszólalók bírálták a kormány nyugdíj- és bérpolitikáját, folyamatosan támadták Lázár Jánost és Balsai Istvánt. A Fidesz frakcióvezetője és kollégája a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatásával vívta ki a belügyi dolgozók ellenszenvét. A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet tagjait közel 500 egyenruhás kollégájuk védte - a Kossuth tér és környékén legalább 30 rendőrautót és kisbuszt láttunk. A megmozdulásaiban békés, nyelvezetében azonban uszító demonstrációról egyetlen embert állítottak elő. A szervezők sátra elé kikerült – célkereszttel is ellátott – Lázár János, Orbán Viktor, Pintér Sándor és Balsai István fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket. A 3 naposra tervezett tüntetéssorozat szerdán folytatódik, azonban a délutáni kezdés előtt, 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit. A tüntetők sérelmezték, hogy kedden Lázár nem jött elő a városházából, azonban a politikus egész nap a Parlamentben dolgozott. A delmagyar.hu kedd délutáni tudósítását itt olvashatják: Tovább a teljes cikkre. . .  

Hirdetés

Hódmezővásárhely - Kárpátiával és ACDC-vel várták a vásárhelyi Kossuth téren tüntető Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet tagjai a demonstráció kezdetét kedden. 

Képgaléria itt

A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet hódmezővásárhelyi, Kossuth téri tüntetésére közel 200 belügyi dolgozó látogatott ki. A felszólalók bírálták a kormány nyugdíj- és bérpolitikáját, folyamatosan támadták Lázár Jánost és Balsai Istvánt. A Fidesz frakcióvezetője és kollégája a korkedvezményes nyugdíj megváltoztatásával vívta ki a belügyi dolgozók ellenszenvét. A Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet tagjait közel 500 egyenruhás kollégájuk védte - a Kossuth tér és környékén legalább 30 rendőrautót és kisbuszt láttunk. A megmozdulásaiban békés, nyelvezetében azonban uszító demonstrációról egyetlen embert állítottak elő. A szervezők sátra elé kikerült – célkereszttel is ellátott – Lázár János, Orbán Viktor, Pintér Sándor és Balsai István fotókat senki sem köpte le, holott erre a szervezők felszólították a résztvevőket. A 3 naposra tervezett tüntetéssorozat szerdán folytatódik, azonban a délutáni kezdés előtt, 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit. A tüntetők sérelmezték, hogy kedden Lázár nem jött elő a városházából, azonban a politikus egész nap a Parlamentben dolgozott.

A delmagyar.hu kedd délutáni tudósítását itt olvashatják:

Tovább a teljes cikkre. . .

 


 
19:52
  Fáklyagyújtás után békésen szétszéledtek a tüntetők. Mindenkit meghívtak a május 30-i Belügyminisztériumhoz tervezett felvonulásra és demonstrációra. A szervezők elárulták, hogy a belügyminiszter nyugdíjjavaslata a tmrsz.hu oldalon is elérhető. 16 százalékos "nyugdíjadóra" számíthatnak a belügyi dolgozók. Szerdán 13 órakor Lázár János fogadja a tiltakozók képviselőit, a Kossuth Rádió esti hírösszefoglalója pedig arról számolt be, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztet a szakszervezetek képviselőivel. A demonstrációról mindössze egy embert állítottak elő.

17:02 A tiltakozók egyértelműen Lázár Jánost kiáltják ki bűnösnek; fél 7-ig szünetet tartanak. Információnk szerint a szakszervezet vezetője a Jobbik EP-listáján előkelő helyen szerepelt.

16:47 "Többen jelezték, hogy öngyilkosok lesznek, hogy biztosíthassák gyermekeiknek az árvaellátást. El kell fogni és le kell tartóztatni Balsait és Lázárt"  - mondta Szima Judit, a szakszervezet főtitkára. Egy Lázár János fényképet is kiraktak a térre, amit pénzért lehet köpködni. A perselyt mellérakták. A Fidesz frakcióvezetőjének fényképe mellé Orbán Viktor és Pintér Sándor portréja is kikerült – célkereszttel a fejükön.

16:40 Orbán Viktort idézik – a kormány a MOL egy részét megvásárolta. Azonban a nyugdíjak tárgyalása még folyik. "Ha megváltoztatják az alkotmányt, nincs miről tárgyalni" – mondják. Egyre kevésbbé érvényes József Attila Altatója:
"Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Aludj el szépen, kis Balázs."

 16:35 Egy kislány rohangál körülöttünk, miközben arról beszélnek, hogy Schmitt Pál garancialevélben biztosított mindenkit a nyugdíjról. Majd emlegetik Selmeczi Gabriella szavait is, hogy aki nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe, az elbukja a nyugdíját. "Ezek megtámadták a családomat, öljetek meg, de ami az enyém nem adom" - ordítja a szónok. A felszólaló mindenki sztrájkját támogatja, megvédené a nyugdíjakat, a vasutasokat, és javaslatokat is tennének a kormánynak. Valamint megvonnák a pártok állami támogatását, "számba vetetnék" a 100 milliónál nagyobb vagyonnal rendelkezőket. "Az ország mi vagyunk. Nektek értenetek kell ezen a nyelven" - fejezte be.

16:31 Egy katona lép az emelvényre. "33 évig szolgáltam. Aki tüntet, kirúgja?" Erre hatalmas ováció kerekedik. A többit nem értettük, mivel a felszólaló nem a mikrofonba beszélt. "Amikor esküt tettem, le kellett mondanom az emberi jogaimról" – fogalmazza meg a következő felszólaló. Kiemeli, hogy bármikor vezényelhető volt, a teljes életét a testületnek rendelte alá.

16.30 Holnap 13 órakor a helyi Fidesz-irodában találkoznak a tüntetés szervezői és Lázár János. A frakcióvezető ma a Parlamentben dolgozik. "Éljen a magyar haza!" "Éljen!" – fejezték be az első hozzászólást.

16:23 "Nem elég az önkormányzatok elfoglalása. Ezeknek semmi sem elég. Az kell, hogy rettegj a végrehajtóktól, szép példa erre, ami a mai napon a szervezőinkkel történt." "Milyen kilátásokat kínál a Lázár–Balsai sírásó társaság?" A szónok folyamatosan bírálja a kormány eddigi intézkedéseit, többek között a magán-nyugdíjpénztárak állami kézbe vonását, az SZJA-változtatást. Egy pár fekete bakancsos, nagymagyarország pólós fiú érkezik a "partvonalra." A szónok szerint itt az idő, hogy sorsközösséget vállaljanak a rend védelmi és magyar dolgozók. "Itt az idő, szólít a haza." "A politikusaink nap mint nap aláznak minket.", majd az Aranybullából idéz. Számításaink szerint a biztosító rendőrők közel kétharmados többségben vannak. A tüntetők követelik a Lázár–Balsai alkotmánymódosítás visszavonását és a szerzett jogok "békénhagyását".

 16:10 Rövid dulakodás után bilincsben vittek egy egy "erősembert". Megkezdődik a hivatalos rendezvény. A szónok az első világháborús emlékműhöz szólítja a résztvevőket. A szónok szerint Lázár János megfenyegette a tüntetésen résztvevőket - "Aki ma eljön ide, holnap már nem lesz munkahelye" - mondta a szónok. A bejelentést füttyszó követte. "Az ország legeladósodottabb városvezetője" - mondták Lázár Jánosról, majd hozzátette, hogy a tüntetéssel a szerzett jogok csorbítására, a tisztességtelen bérekre kívánják felhívni a figyelmet.

15:58 Sípszó, Beatrice: 8 óra munka, 8 óra pihenés. Egy transzparens szerint az MSZP, a FIDESZ és az LMP hazaáruló. Úgy tűnik csak a JOBBIK maradt ki a szórásból. "Én katona vagyok, bazd meg az anyád!" kiabálta egy férfi a tüntetőket hazaküldő társának.

 15:36 Egyelőre laza, délutáni piknikre hasonlít az esemény - a tüntetők egy része velünk kávézik a Fekete Sasban.

15:18 Egy, a tér közepére felállított paravánra bárki felírhatja a politikusoknak szánt üzenetét. Egyelőre üres a tacepaó. A városüzemeltetési cég munkatársai békésen söprögetik a teret és virágültetéshez készülődnek. Információink szerint aki ma biztosít, holnap tüntet. A 30 fokos melegben vizet osztottak a posztosoknak. Bővült a zenei kínálat is, a Radetzky-induló szól.
 14:57 Tüntetést hirdetett a hódmezővásárhelyi Kossuth térre a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet. A délután 4-kor kezdődő demonstrációra közel 2 ezer résztvevőt várnak, az egyik szervező szerint s három naposra tervezett esemény csúcspontja szerdán lesz. A transzparenseken Lázár Jánost, a FIDESZ frakcióvezetőjét kérik számon: "Lázár miért hazudtál a választások előtt?!", "Lázár! Folyamatosan hazudsz!"

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a tömeg 4-re érkezik, ugyanis a közeli laktanyában ekkor ér véget a munka. A Hősök tere - Városháza utca környékén közel 25 rendőrségi jármű várakozik, több száz rendőrrel. A közelbe vezényelt egységek folyamatosan járőröznek, figyelik a teret. A Kossuth teret több irányból POLICE feliratú szalaggal körbezárták.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.04.24. 16.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget