Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Szolnokról három motorral indult a menetoszlop

2011.06.01 16:20. - Booster

Van egy név a világban a Coca-Cola mellett amit szinte mindenki, minden országban ismer, az a Harley-Davidson . Erre gondolunk, mikor kiejtjük azt a szót, hogy chopper. Ezt a márkát próbálja a többi gyár lemásolni. Úgy mondják, hogy ezen a márkán minden az, aminek látszik. A fém - fém, a bőr-bőr, vagyis az amerikai V2-esek rajongói lépten-nyomon ezt a frázist hangoztatják. Feltehetőleg lehet valami benne: nem véletlen, hogy a legtöbb érett, idősebb motoros effelé a márka felé fordul. Csütörtökön kezdődött, vasárnap hajnalban ért véget a 20. HOG Rally. Tovább a teljes cikkre . . . Képgalériánkat itt megtekintheti . . .    

Hirdetés

Van egy név a világban a Coca-Cola mellett amit szinte mindenki, minden országban ismer, az a Harley-Davidson . Erre gondolunk, mikor kiejtjük azt a szót, hogy chopper. Ezt a márkát próbálja a többi gyár lemásolni. Úgy mondják, hogy ezen a márkán minden az, aminek látszik. A fém - fém, a bőr-bőr, vagyis az amerikai V2-esek rajongói lépten-nyomon ezt a frázist hangoztatják. Feltehetőleg lehet valami benne: nem véletlen, hogy a legtöbb érett, idősebb motoros effelé a márka felé fordul. Csütörtökön kezdődött, vasárnap hajnalban ért véget a 20. HOG Rally.

Tovább a teljes cikkre . . .

Képgalériánkat itt megtekintheti . . .

 

 

Mi is az a HOG?

A Harley-Davidson® gyár a Harley Owners Group® (H.O.G.) klubot 1983-ban alapította, hogy kielégítse a Harley® motorosok egyre növekvő vágyát büszkeségük és összetartozásuk társadalmi kifejezésére, szabadidős programjaik szervezettebbé tételére.  1985-re már 49 helyi chapter létezett az Egyesült Államokban, 60,000 fős összlétszámmal.

A H.O.G Rally olyan, mint Alsóörs, vagy a sok magyar által is látogatott ausztriai  Faaker See – ezt viszont az Adriai-tenger partján, Biograd városában rendezték.

Szolnokról, három motorral indult a menet oszlop, ami Balatonlellénél már 23-ra duzzadt. Horvátország kultúrált ország, kis különbség van hazánk és ,,Croatia" között. Albertirsánál hajtottunk fel az autópályára, és a megengedett 130 km/h-s sebességgel lemotoroztunk a tengerpartra, gyakorlatilag megszakítás nélkül. Csodálatos tájak, hegyek, alagutak.

Az ötezer lakosú városka  lényegében befeketedett. Így utólag azt gondolom nagyot vállalt magára azzal, hogy a fehér falak közé több ezer motorost beengedett. Ne gondoljunk rosszra, ne asszociáljunk balhéra: önmagában a látogatók száma is nagy feladatot jelentett a tengerparti turizmuson megedződött helyieknek. A kiskertek, a garázsbejárók és a közterületek is motorparkolóvá váltak – se mozdulni, se beszélgetni nem lehetett a kipufogók hajnalig tartó dübörgésétől. Ebben az Olaszok jártak az élen, a leghangosabbak ők voltak. Egyébként mindez létszámilag is így volt.

A HOG chapterekkel (csoportokkal) bír a világ minden pontján. Norvég, Dán, Német, Magyar, Dél-afrikai, sőt még Brazil motorosokkal is találkoztam; a hátukon levő felvarró mindent elárult. Ártatlan kis csapatok ezek, nem a filmekből ismert bandák. Otthonukban a mindennapok átlagát élő apák és anyák, akiknek a motorozás a hobbijuk. Magam a 15 éves lányommal érkeztem a találkozóra, és higgyék el, teljességgel biztonságban éreztem.  A szervezők mindent megtettek, hogy a vendégeik elégedettek legyenek: a tengerparti sétányra három koncertszínpad, technikai óriássátor, csecsebecsebolt és elegáns motorszalon költözött.

Annyi volt a Harley, hogy a negyedik napon már szinte unalmas volt. Akadt egy-egy japán gép is, de 99,7 százalékban milwaukee-i termékek okoztak dugót a promenádon. Meglepően  sok volt az idomos Ultra Classic. Ez a Harley csúcsmodellje  – azt hiszem még életben nem láttam ennyit.  Ha már van, használjuk – így gondolták azok, akinek a Harley-ba hangszórókat szereltek. Ahány elgurult az ember mellett, annyiféle zenét nyomatott; a nyugdíjas soft-rock balladáktól, a Modern Talkingon át mindent hallottam. Zsombor barátom, még lírai olasz zenét is nyomott. (beszorult a próba cd a magnójába. Vele több probléma is akadt. Pl: Egyik este a sok rövidebb és hosszabb ital után, nem tudta testének melyik végével közelítse a kagylót. Hirtelen ráhuppant és a 120 kg-ot nem viselte el a fajasz. Letolt gatyában, meglehetősen vicces volt a fehér törmelék között.).

Mivel nagy volt a tömeg és a zaj, mindenki teljes hangerőn nyomatta a magáét; ami inkább ciki volt, mint kellemes.

Napközben kisebb motorozással és kikötő látogatással  múlattuk az időt, este viszont indultak a koncertek és a sörözés – kiváló hangosítással és fénytechnikával szerelték fel a színpadokat. Világhírű, ismert bandák nem voltak, de mégis mindenhol vidáman táncoló embereket lehetett látni. Minket is rendre táncba akartak vinni, de sokan inkább a jéghideg korsót ölelgették a lányok dereka helyett. Mindenhol árulták a maláta italt a hosszan elterülő rendezvényterületen. Lényegében óriási, kóválygó masszává vált a tömeg, amelyet időről-időre kettévágtak a szintén cél nélkül fel-le guruló motorok. Idegesség persze nem volt, a nap és a nyugtató hatású tenger mindenkinek nagyon jót tett. Egyetlen zavaró esemény a folyamatos durrogatás volt – a régebbi karburátoros modellek gazdái előszeretettel szórakoztak ezzel,  még éjjel is.

A vándorcirkusz jövőre Portugáliában folytatja, sajnos sokunknak pénztárcájának az túl messze van. Marad hát Tószeg, ahol június 3-5 között rendeznek találkozó.

V2 Bikers - Szolnok







Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget