Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

„Edzőtáborozott” az államtitkár

2011.06.09 08:43. - Booster

Galambos Sándor A kajak-kenusok szolnoki edzőtáborában járt június 8-án, szerdán dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnöke a honvédos lányokat látogatta meg. Csipes Ferenc edzővel motorcsónakban ülve kísérték az olimpikonok hajóit a Holt-Tiszán. A honvedelem.hu megtudta, hogy gyerekkorában az államtitkár is evezett: indián kenuval szelte a Kis-Dunát. Tovább a teljes cikkre . . .    

Hirdetés

Galambos Sándor
A kajak-kenusok szolnoki edzőtáborában járt június 8-án, szerdán dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnöke a honvédos lányokat látogatta meg. Csipes Ferenc edzővel motorcsónakban ülve kísérték az olimpikonok hajóit a Holt-Tiszán. A honvedelem.hu megtudta, hogy gyerekkorában az államtitkár is evezett: indián kenuval szelte a Kis-Dunát.
 
 

A Budapesti Honvéd Sportegyesület válogatott női kajakosainak edzését nézte végig egy motorcsónakból szerdán dr. Simicskó István, aki most mint a BHSE társadalmi elnöke érkezett a szolnoki edzőtáborba. A Holt-Tisza partjára Molnár Imre, az egyesület ügyvezető elnöke és Horváth Gábor, a kajak-kenu szakosztály igazgatója is elkísérte.

Az edzés végén a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára egy kicsit segített a hajók lemosásában, majd a lányokkal közösen latolgatták a nyári világversenyek és a londoni olimpia esélyeit. Ez volt az edzőtábor utolsó napja, Csipes Ferenc edző „lányai”, Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Csipes Tamara és a Kiss István vezette honvédos fiúk, Vereckei Ákos, Szalai Tamás és Dombvári Bence innen a belgrádi Európa-bajnokság válogató versenyére mennek Szegedre. Augusztusban pedig jön a szegedi VB. Ennek ellenére a világklasszisokon az izgalom legkisebb jelét sem lehetett felfedezni.

Simicskó István is bízik a honvédos sportolók sikerében, de mint mondta: jósolni nem nagyon szeret. Csak annyit árult el, hogy szerinte legalább tíz éremmel jövünk majd haza Belgrádból. Erre garancia a mostani, remek hangulatú edzőtábor is, ahol kiváló körülmények közt készülhettek a versenyekre a Honvéd kajakosai.

A Honvédelmi Minisztériumban dr. Simicskó István felügyeli a sportot, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen az államtitkár 17 éve kungfuzik, a 4. mesterfokozatot tavaly augusztusban szerezte meg. Korábban karatézott, tagja volt az ifjúsági magyar kupát nyert kosárcsapatnak, gyerekkorában pedig Csepelen evezett: indián kenuval lapátolt a Kis-Dunán. Az államtitkár lánya pedig hét évig kajakozott, és serdülő magyar bajnok is volt.

Fotó: A szerző felvételei

honvedelem.hu

 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget