Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Szolnokot is kiválasztották

2011.06.28 14:57. - Booster

A természet felfrissítése a városban  A WWF és a NaturAqua összefogott, hogy felhívják a figyelmet a városi zöldterületek jelentőségére. Idén négy zöldterületen végeznek helyreállító munkálatokat, hogy minél többen pihenhessenek és üdülhessenek fel ezeken a helyeken. Szolnok is bekerült a kiválasztott városok közé, melyek közül szavazás útján választják ki a következőt. A programba önkéntesek jelentkezését is várják. Tovább . . .  

Hirdetés

A természet felfrissítése a városban

 A WWF és a NaturAqua összefogott, hogy felhívják a figyelmet a városi zöldterületek jelentőségére. Idén négy zöldterületen végeznek helyreállító munkálatokat, hogy minél többen pihenhessenek és üdülhessenek fel ezeken a helyeken. Szolnok is bekerült a kiválasztott városok közé, melyek közül szavazás útján választják ki a következőt. A programba önkéntesek jelentkezését is várják.

Tovább . . .

 

A NaturAqua idei társadalmi felelősségvállalási programjában célul tűzte ki, hogy olyan városi zöldterületek rendbetételében segítsen, ahová az emberek örömmel mehetnek felfrissülni, pihenni, sportolni, vagy csak egyszerűen feltöltődni. A program része annak a kampánynak, amelyben a természetes ásványvíz márka megmutatja, hogy igenis közelebb lehet hozni az emberekhez a természetet a városokban is. A NaturAqua csapatát a WWF Magyarország támogatja szakértelmével és így, közös erővel, idén 4 városi zöldterületet tesznek rendbe. Az első kiválasztott helyszín az Orczy-park volt, Budapesten, ahol a szokásos kertészeti munkákon kívül többek között újrafestették a megkopott padokat, kerítéseket és új, farönkből készült padokat is elhelyeztek oda, ahol ez szükséges volt.

A program hátralévő 3 állomása szavazás útján kerül kiválasztásra. Szavazni a WWF Facebook oldalán lehet 2011. június 27., hétfőtől, július 4., hétfő 10 óráig. A legtöbb szavazatot kapott helyszínre pedig kivonul a NaturAqua és a WWF csapata önkénteseikkel, hogy felfrissítsék.

Szolnok azért került be a választható városok közé, mert a Ságvári Endre körút házainál a fecskék régóta építik fészkeiket, és 1980 óta védett élőhellyé nyilvánították a környéket. Közel a Zagyva és a Tisza rovarokban gazdag folyópartjához a molnárfecske telep szép példája az épített környezet és a természet együttélésének.

 

A következő akció helyszínéül választható városok:

Szentendre, a Duna vadregényes árterülete a Postás strandon, ahol nem csak védett fajokkal találkozhat a pihenni vágyó, de egy kellemes pikniket is elkölthet a bicikliút mellett.

Szolnok, ahol a Zagyva partján tekerve, vagy a Várkonyi tér melletti parkban üldögélve megfigyelhetőek a védett molnárfecske telep elszáguldó egyedei.

Tata, ahol az Öreg Tónál az Építők parkjába látogatva akár 20.000 madár vonulását, vagy a ritka vörösnyakú lúd telelését lehet megfigyelni.

Link a szavazáshoz:

http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=10150290128037498&qa_ref=qdHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget