Ma 2020. 7. 11, szombat, Nóra, Lili napja van.

Aratás

2011.06.30 15:16. -

Megkezdődött, sőt már folyamatban vannak a nyári betakarítási munkálatok, mely a közlekedésbiztonságára is hatással van. Ennek kapcsán kérjük a mezőgazdasági munkában résztvevőket, hogy közlekedésük során az alábbi szabályok megtartására kiemelt figyelmet fordítsanak: Tovább . . .  

Hirdetés

Megkezdődött, sőt már folyamatban vannak a nyári betakarítási munkálatok, mely a közlekedésbiztonságára is hatással van. Ennek kapcsán kérjük a mezőgazdasági munkában résztvevőket, hogy közlekedésük során az alábbi szabályok megtartására kiemelt figyelmet fordítsanak:

Tovább . . .

 

-          járművek szabályszerű kivilágítása és használata

-          a mezőgazdasági munkagépek közlekedésük során az előírások betartására törekedjenek (pl. vágóasztal             leszerelése, rakomány letakarása a leszóródás megakadályozása érdekében stb.)

-          földútról közútra történő kihajtás előtt a jármű alvázának letakarítása, amennyiben mégis szennyezné a közutat, annak megtisztítása

-          betakarított termények szállításánál, a letakaráson túl a megfelelő rögzítés biztosítása.

 

Legyenek tekintettel arra, hogy várakozásnál (pl. mérőhelyeknél) illetve a célállomásnál a közúton mások is közlekednek és lehetőség szerint arról se feledkezzenek meg, hogy az ott lakók nyugalmát biztosítani kell.

Szeszesital fogyasztása mind a munkavégzés, mind a közlekedés során szigorúan tilos. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében kérjük a közlekedőket, hogy a munka befejezésével gépjárműről kerékpárra ülve a KRESZ szabályait továbbra is tartsák be. Szeszesital fogyasztása kerékpárral közlekedve is tilos, már 1-2 pohár sör vagy bor elfogyasztása is szabálysértési eljárást vonhat maga után. Kora reggel és este, sötétedés után a kerékpár, illetve a személy láthatóságáról gondoskodni kell, hisz pl. a láthatósági mellény viselete életet menthet.

 

 

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget