Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Tourist Police a rendőri munkában

2011.07.05 15:30. -

 2011-ben július 18-tól augusztus 20-ig ismét indul a Tourist Police program, melynek fő célja a turizmussal érintett területek közbiztonságának megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtése. Tovább . . .  

Hirdetés

 2011-ben július 18-tól augusztus 20-ig ismét indul a Tourist Police program, melynek fő célja a turizmussal érintett területek közbiztonságának megszilárdítása, a bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtése.

Tovább . . .

 

A Tisza-folyón, valamint a Tisza-tavon, a vízi járművek száma évről- évre növekszik. A hazai turizmus mellett jelentős az Európai Unióból – Németországból, Szlovákiából, Ausztriából stb. – a Tisza-tó térségébe érkező turisták száma. A vízen és vízparton tartózkodó személyek illetve vízi járművek számának növekedésével nő a vízi balesetek, illetve pihenni vágyók sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések előfordulásának veszélye. Ennek csökkentése érdekében a turisztikai idényben kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a preventív tevékenységekre. A Tourist Police szolgálatban részt vevő hallgatók nyelvtudásaikkal segítséget nyújtanak a közterületen szolgálatot ellátó rendőrök részére. A közös szolgálatok során az elsajátított ismeretanyagot a későbbiek során a turisztikai, illetve idegenforgalmi tanulmányaik, munkáik során is fel tudják használni. A nyári idényben megrendezésre kerülő rendezvények biztosításában, lebonyolításában, a szolgálatban lévő rendőrök mellett aktívan részt vesznek a főiskolások is. Az évek során egyre több szabad strand kerül kijelölésre. A Tourist Police többek között megjelenik ezek területén, a horgászok, illetve a kisgéphajó forgalom ellenőrzése során is. Az idei évben a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság az alábbi helyszíneken szervez a Szolnoki Főiskola hallgatóival közös szolgálatot: Vásárosnamény, Tokaj, Tiszafüred, Abádszalók, Szolnok, Tiszakécske, Csongrád, Szeged, Cserkeszőlő. Ezen szolgálatok ellátása zömében a vízen történik.

A Tourist Police programot a helyi önkormányzatok, valamint a Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság is támogatja.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget