Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Állandó felügyelet alá kerülnek a szolnoki buszok

2011.07.11 15:00. - Booster

A Jászkun Volán Zrt. valamennyi helyközi forgalomban közlekedő autóbuszát pénztárgéppel integrált fedélzeti számítógéppel szerelik fel; a projekt megvalósítására a cég az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól uniós forrásból 214 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert – jelentette be Pozsonyi István vezérigazgató a közlekedési cég hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján. Tovább . . .  

Hirdetés

A Jászkun Volán Zrt. valamennyi helyközi forgalomban közlekedő autóbuszát pénztárgéppel integrált fedélzeti számítógéppel szerelik fel; a projekt megvalósítására a cég az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól uniós forrásból 214 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert – jelentette be Pozsonyi István vezérigazgató a közlekedési cég hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján.

Tovább . . .

 

Első körben – szintén sikeres pályázat révén – ezt a rendszert 2009 végétől már működtették a Jászkun Volánnak a karcagi, a tiszafüredi és a kisújszállási térségben menetrend szerint közlekedő autóbuszain. Most a második szakaszban 150 autóbuszban és 17 bérletpénztárban felszerelendő jegykiadó gép felszerelésének teljes költsége 269 millió forint, a fejlesztésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Magyar Telekom Nyrt. vállalati üzletágához tartozó budapesti IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. nyerte el.
A diszpécserek munkáját is segítő korszerűsítés lehetővé teszi a hatékonyabb forgalomirányítást, a menetrend pontosabb betartását, az utazóközönség magas színvonalú tájékoztatását – tette hozzá a cégvezető.
Horváth Gábor, az IQSYS kereskedelmi igazgatója a fejlesztés egyik várható előnyéről elmondta: a pénztárgéppel integrált fedélzeti számítógép az adatokat mobilinternetes kapcsolaton át továbbítja a központi rendszerbe. A központi rendszer a járművek helyzetét folyamatosan értékeli, összehasonlítja a menetrenddel, megjeleníti a diszpécser térképén, egyben figyelmeztető funkciókat és beavatkozási lehetőségeket kínálva számára. Ezzel az üzemeltető állandó felügyeletet tud gyakorolni a buszflotta felett, az utasok pedig probléma esetén hatékonyabb beavatkozást fognak érzékelni.

(MTI)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget