Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Hagyjuk a romantikát!

2011.07.21 15:22. -

Garai Szakács László   JEGYZET - "A romantikus dolgokból, például hazaszeretetből nem lehet parizert venni." Tegye a szívére a kezét! Ha olyan a munkája, a szak- és nyelvtudása, a végzettsége és olyanok a körülményei, hogy megengedheti magának, hogy itthagyja Magyarországot, akkor dolgozna-e külföldön akár csak kétszeres fizetésért is? Ne hazudjon! Persze, hogy dolgozna! Persze hogy menne! Tovább . . .  

Hirdetés

Garai Szakács László

Garai Szakács László

 

JEGYZET - "A romantikus dolgokból, például hazaszeretetből nem lehet parizert venni."

Tegye a szívére a kezét!

Ha olyan a munkája, a szak- és nyelvtudása, a végzettsége és olyanok a körülményei, hogy megengedheti magának, hogy itthagyja Magyarországot, akkor dolgozna-e külföldön akár csak kétszeres fizetésért is? Ne hazudjon! Persze, hogy dolgozna! Persze hogy menne!

Tovább . . .

 


Csak ezt nagyon nehéz bevallani. Önmagunknak, a szeretteinknek, a barátainknak, az ismerőseinknek is. Akik nyilván azt szeretnék, ha fizikailag elérhető távolságban lennénk a nap huszonnégy órájában. Csakhogy ez korántsem megvalósítható, biztos ismer maga is olyanokat, akik itt Szegeden sem tudnak összefutni, akár hónapokig, bármennyire jóban vannak egymással.
Arról nem is beszélve, hogy a romantikus dolgokból, például a hazaszeretetből nem lehet parizert venni, csekket befizetni, törlesztőrészletet kiegyenlíteni. Ezeket pénzért adják. Ha valakit hibáztatni akarna azért, hogy a pénz körül forog a világ, akkor nagyon mélyre, az ókorig kellene visszaásnia. Azt meg már réges-rég megtették a régészek – mármint az ásást.
Azaz, ha tud, akar és van lehetősége, ráadásul többet is keres, akkor igenis menjen külföldre dolgozni az, aki megteheti. Hogy mi lesz akkor az eddig itthon végzett munkájával? Az már a munkáltató gondja. Nyilván felvesz egy másik, adott esetben olcsóbb, rosszabbul dolgozó illetőt a helyére. Ez persze az ő problémája lesz, de ez is csak később derül ki, amikor mi, itthon maradottak elkezdünk elégedetlenkedni. Ekkor lehet, hogy észbe kap, hogy csak jobban meg kellett volna becsülni a külföldre távozót, ám már nincs mit tenni.

És mi sem tudunk mit tenni. Szívunk, mert marad(t)unk. A jelek szerint sokáig.

delmagyar.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget