Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

MSZP INDÍTVÁNY A DEVIZA-HITELESEKÉRT

2011.07.29 11:29. - Booster

Vállalják a bankok az árfolyamkockázatok felét, számolják forintban a banki költségeket és tárgyalják újra a hitelszerződéseket – ezeknek a lépéseknek a kikényszerítését várja a kormánytól az MSZP, hangzott el Csák László, megyei elnökhelyettes szolnoki sajtótájékoztatóján. Tovább . . .    

Hirdetés

Vállalják a bankok az árfolyamkockázatok felét, számolják forintban a banki költségeket és tárgyalják újra a hitelszerződéseket – ezeknek a lépéseknek a kikényszerítését várja a kormánytól az MSZP, hangzott el Csák László, megyei elnökhelyettes szolnoki sajtótájékoztatóján.

Tovább . . .

 

 

-A Fidesz-kormánynak végre fel- és be kell ismernie: vészhelyzet van. A svájci frank naponta dönt új csúcsokat, s értékvesztése nem várható. Meghaladta a 140 ezret azok száma, akik 90 napnál régebben nem tudják fizetni deviza-hiteleik törlesztő-részleteit. A kormánynak azonnal intézkedéseket kell hoznia, s azok végrehajtását ki kell kényszeríteni a bankszektorból – kezdte sajtótájékoztatóját Csák László. Az MSZP indítványa szerint a bankok és a hitelfelvevők osztozzanak az árfolyamkockázaton, csökkentsék és rögzítsék forintban a banki és adminisztratív költségeket, tárgyalják újra a szerződéseket. A szocialisták fontosnak tartanák a magáncsőd (természetes személyek adósságrendezésének intézménye) bevezetését, mely előterjesztésüket a Fidesz parlamenti többsége napirendre sem vette. Csák László figyelemre méltónak nevezte, hogy a bankok szinte alig mondanak fel hitelszerződést, ami arra enged következtetni, hogy a bedőlt hitelek veszteségeit be tudják hajtani a rendesen fizető ügyfeleiken. Valószínűsíthető, hogy ezért jelentősen magasabb a törlesztő-részletek emelkedése, mint az árfolyam-emelkedés. A kormánynak azonnali intézkedésekkel, új szabályokkal s azok kikényszerítésével kell bizonyítania, hogy az emberek pártján áll, s nem engedi meg a bankszektornak az 1000 milliárdos sarcot, az engedelmesen befizetett 200 milliárdos bankadó fejében.

- Akit pedig a felelősség kérdése izgat egyedül, az szervezzen tudományos konferenciát, írjon róla könyvet vagy egyszerűen csak kutassa az okokat, de a kormánynak lépni kell, mert napról-napra nő a részben önhibájukon kívül kilátástalan helyzetbe kerülő családok száma- zárta sajtótájékoztatóját Csák László.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget