Ma 2020. 9. 29, kedd, Mihály napja van.

Művészeti pályázat a kormányablakok népszerűsítésére Szolnokon is

2011.08.03 23:02. -

Szinte valamennyi művészeti ág profi és amatőr alkotója részt vehet azon az országos pályázaton, amelyet a Hungarofest Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok közösen írtak ki a kormányablakok népszerűsítésére. A részletekről szerdán Szolnokon és Veszprémben is tartottak sajtótájékoztatót. Tovább . . .  

Hirdetés

Szinte valamennyi művészeti ág profi és amatőr alkotója részt vehet azon az országos pályázaton, amelyet a Hungarofest Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok közösen írtak ki a kormányablakok népszerűsítésére. A részletekről szerdán Szolnokon és Veszprémben is tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább . . .

 

A pályázat célja, hogy a fiatal magyar művészek bemutatkozhassanak és bekerülhessenek a köztudatba az ország összes megyéjét összefogó kezdeményezésen keresztül.
Lengyel Györgyi Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott a Változatos megyéink az Európai Unióban című országos pályázat részleteiről elmondta: a cél a kormányablakok ismertebbé és elfogadottabbá tétele mellett Magyarország, ezen belül is Jász-Nagykun-Szolnok megye kulturális értékeinek, sajátosságainak, szépségének és az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatának megjelenítése.
Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott azt emelte ki, hogy a pályázaton fontos szempont a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, az alkotás újszerűsége és informatív jellege, valamint az, hogy a pályamű mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz, de fontos a megvalósítás formátuma és minősége is.
Emellett kiemelt szempont lesz az alkotások elbírálásakor a környezettudatosság, valamint a kormányhivatal és a művészet közötti együttműködés kreatív, újszerű megfogalmazásának értékelése is.
A kiírás szerint a pályázatra minden megyéből olyan 18 és 35 év közötti profi és amatőr alkotó jelentkezhet egy alkotással, aki az adott megyében állandó lakcímmel rendelkezik.
A pályázók már meglévő vagy kifejezetten erre az alkalomra készült új művel mérethetik meg magukat az öttagú zsűrik előtt szinte valamennyi, elsősorban a látványt, a vizualitást előtérbe helyező művészeti ágban. Zenei és tudományos művel nem lehet jelentkezni.

A pályaműveket szeptember 15-ig lehet leadni a helyi kormányhivatalokban, ahol a díjazott alkotásokat kiállítják, a beérkezett munkákból pedig kiállítást is rendezhetnek.
A legjobb munkák beküldői megyénként pénzjutalmat is kapnak: az első helyezettek bruttó 750-750 ezer, a másodikak 500-500 ezer, míg a harmadikak 250-250 ezer forintos díjazásban részesülnek.
A pályázat részletei a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu oldalon olvashatók az interneten.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget