Ma 2018. 9. 24, hétfő, Gellért napja van.

Befejeződött a kiskörei szennyvíztisztító telep fejlesztése

2011.08.16 19:36. - Booster

Szolnok,  - Eredeti kapacitásának több mint duplájára emelték a kiskörei szennyvíztisztító telepének teljesítményét 550 millió forintos fejlesztéssel - közölte Rácz Attila, a létesítmény vagyonkezelője, a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. vezérigazgatója kedden Szolnokon, a társaság székhelyén tartott sajtótájékoztatón. Tovább . . .  

Hirdetés

Szolnok,  - Eredeti kapacitásának több mint duplájára emelték a kiskörei szennyvíztisztító telepének teljesítményét 550 millió forintos fejlesztéssel - közölte Rácz Attila, a létesítmény vagyonkezelője, a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. vezérigazgatója kedden Szolnokon, a társaság székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

Tovább . . .

 

    A kapacitás-növelés révén a telep az eredeti napi 800 köbméter szennyvíz helyett 2100 köbmétert tud feldolgozni. Emellett egy újabb fokozat kiépítésével javították a tisztítási intenzitást, így a korábbinál tisztább víz kerül a befogadó Tiszába - tette hozzá a cégvezető.
    Tájékoztatása szerint a gépek és technológia túl van a sikeres próbaüzemen, ezzel a Tisza-tó északi oldalán lévő öt településen, Kiskörén, Poroszlón, Sarudon, Tiszanánán és Újlőrincfalván a szennyvíztisztítás hosszú időre biztonságosan megoldott. Ugyanakkor korszerű iszapkomposztálás kialakításával a keletkező szennyvíziszap mellett lehetőség nyílt a településeken keletkező zöldhulladék komposztálására is.
    A fejlesztés megvalósításához 454 millió forintot a társaság az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezetvédelem és Energia Operatív Programja keretében nyert el támogatásként. Az uniós forrás mellett   szükséges összeget, 96 millió forintot a TRV Zrt. és tulajdonos magyar állam biztosította.
    A társaság Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 50 településen végez vízszolgáltatást, illetve szennyvíztisztítást, éves árbevétele mintegy 2 milliárd forint. MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget