Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Szolnokon összefognak a civilek

2011.08.16 18:21. -

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálatához három civil szervezet csatlakozik Szolnok a következő helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának. A program célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére. Tovább . . .    

Hirdetés

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szűrővizsgálatához három civil szervezet csatlakozik

Szolnok a következő helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának. A program célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére.

Tovább . . .

 

 

 

Pénteken tizenötödik állomására érkezik az Erős Antónia alapította Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy CSEpp Teszt - azaz ECSET - körútja. Augusztus 19-én, pénteken a szolnoki Kossuth téri szabadtéri színpad mellett tartunk ingyenes egészségügyi szűrést 11 és 16 óra között. A helyszínen az Elektronika 77 Kft. nővérei vércukorszintet, az Accutrend munkatársai koleszterint, a Dr. HU szakemberei pedig vérnyomást, testzsír százalékot, testtömeget, testmagasságot és haskörfogatot mérnek. A rizikó felmérés alapján a Smart Med képviselői kiszámolják, kinek mennyire kell tartania a cukorbetegség, a hypertónia, vagy a magas koleszterinszint kialakulásától jelenlegi életmódja megőrzése mellett.

Szolnokon az alapítvány szűréséhez csatlakozik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye kézművesfoglalkozással gyermekek számára, a Lisztérzékenyek Egyesülete diabetológiai tanácsadással, valamint a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete.

 

Az országjáró progam célja elsősorban, hogy felébressze az egészségtudatosságot, illetve - az alapítvány célkitűzéseivel összhangban - felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, amely a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon mintegy másfél millió embert érint; ebből körülbelül 750 ezren nem tudnak arról, hogy cukorbetegek.

A körút egyben verseny is: őszre kiderül, hogy melyik Magyarország "legegészségesebb városa" a szűrések alapján. A díjat november 13-án vasárnap, a Syma Csarnokban, a hatodik Egy Csepp Világnapon adjuk át. Tavaly a trófeát Szeged vitte el, Ördög Nóra vezetésével.

 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget