Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

A ház bizalma

2011.08.26 15:32. - Booster

Dombai Tünde JEGYZET - "A közös képviselő, legyen akármilyen kicsi a társasház, leginkább egy menedzserhez hasonlít. Mint a foci meg az újságírás, a közös képviselőség is olyan – látszólag mindenki ért hozzá. Közelebb lépve viszont gyorsan kiderül, hogy már réges-rég nem a házmesterről vagy házbizalmiról beszélünk, aki mindig kéznél van, figyel rá, hogy be legyen csukva a kapu, és kukaürítéskor időben kiviszi a gyűjtőedényeket. Tovább . . .    

Hirdetés

Dombai Tünde

Dombai Tünde

JEGYZET - "A közös képviselő, legyen akármilyen kicsi a társasház, leginkább egy menedzserhez hasonlít.

Mint a foci meg az újságírás, a közös képviselőség is olyan – látszólag mindenki ért hozzá. Közelebb lépve viszont gyorsan kiderül, hogy már réges-rég nem a házmesterről vagy házbizalmiról beszélünk, aki mindig kéznél van, figyel rá, hogy be legyen csukva a kapu, és kukaürítéskor időben kiviszi a gyűjtőedényeket.

Tovább . . .

 

 

Mindig is akadt lakó, aki morgott, mert valami nem tetszett, de mostanra nagyot fordult a világ. Kevés, ha valaki a házból szimpatikus, és kockás füzettel a kezében beszedi a közös költséget. Nem csoda, ha az elvárások és a folyton változó előírások meghaladják a lelkes szomszéd képességeit.
A közös képviselő, legyen akármilyen kicsi a társasház, leginkább egy menedzserhez hasonlít – céget vezet. Bármikor elérhető, normális szerelők állnak a háta mögött, ért a könyveléshez, keni-vágja a társasházi törvényt, tisztában van a bankos szolgáltatásokkal, nem teszik zsebre a közműszolgáltatók, jártas a pályázatírásban és a -menedzselésben. Emellett vagy éppen ez előtt a jó közös képviselő szót ért a hozzá hasonló lakókkal, a közönyöseket is rábírja, hogy minimálisan legalább érdeklődjenek a közös dolgok iránt. A kákán is csomót keresőket pedig takarékra tudja állítani annak érdekében, hogy a ház életét érintő legfontosabb kérdésekben zöld ágra vergődjenek. Sose értettem, miért csinálja, aki ilyet vállal. Mindig akkor találják meg ugyanis az öntudatos lakástulajdonosok, ha baj van. És mindig túl sokat kap a munkájáért, tehát alig emelik a fizetését. A jó meg természetes. Egyik ismerősöm megélhetésnek szánja, a másik élvezi, mert jó érzéssel tölti el, ha letesz valamit az asztalra.
Hol mennek el egymás mellett a lakók és az őket képviselő mai házbizalmik? A gyakorlott ügyvéd szerint apróságokon. Személyes sérelmekből fakad szinte az összes konfliktus. A bizalmatlanságból pedig hamar türelmetlenség és rágalmazás lesz. Egy idő után már kibogozhatatlan, ki kért előbb számon kit, és ki nem volt elérhető. A viszonyok pedig addig gennyesednek, amikor már csak bíróság vagy az újság segíthet. Holott a ház bizalmát kellene visszaállítani.

Délmagyarország napilapHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget