Ma 2019. 4. 22, hétfő, Csilla napja van.

Sajtótájékoztatót tartott Baráth Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője - videó

2011.08.26 16:11. - Booster

- A 4-es és 42-es számú főutak négysávosításával kapcsolatban már tavaly egyik novemberi felszólalásomban jeleztem azt a tarthatatlan állapotot –hatalmas átmenő forgalom, gyenge útminőség, kétsávos főútvonal, gyakori súlyos balesetek- ami alapján a köznyelv „halálsztrádának” nevezte el ezt a több száz kilométeres útszakaszt. 2011. június 9-én nyújtottam be a nemzeti fejlesztési miniszterhez ezzel kapcsolatos írásbeli kérdésemet: Mikor készül el, a több évtizede ígért 4-es és 42-es számú főutak négysávosítása Budapest-Szolnok-Püspökladány-Ártánd útvonalon? - kezdte sajtótájékoztatóját Baráth Zsolt. Tovább . . .    

Hirdetés

- A 4-es és 42-es számú főutak négysávosításával kapcsolatban már tavaly egyik novemberi felszólalásomban jeleztem azt a tarthatatlan állapotot –hatalmas átmenő forgalom, gyenge útminőség, kétsávos főútvonal, gyakori súlyos balesetek- ami alapján a köznyelv „halálsztrádának” nevezte el ezt a több száz kilométeres útszakaszt. 2011. június 9-én nyújtottam be a nemzeti fejlesztési miniszterhez ezzel kapcsolatos írásbeli kérdésemet: Mikor készül el, a több évtizede ígért 4-es és 42-es számú főutak négysávosítása Budapest-Szolnok-Püspökladány-Ártánd útvonalon? - kezdte sajtótájékoztatóját Baráth Zsolt.

Tovább . . .

 

 

A miniszteri válaszban az út fejlesztési program első fázisát Üllő-Törökszentmiklós-Berettyóújfalu-országhatár szakaszainak megépülését  2016-ig írja! A második programciklus 2017-től kezdődik. A miniszter válaszát elfogathatatlannak tartja a politikus, mivel a jelenlegi Kormány mandátuma 2014-ig tart.

- A balesetek azonban mindennaposak, csak az elmúlt hónapban 5 súlyos illetve halálos baleset történt a 4-es úton. Az E60-as nemzetközi útvonalon bekövetkezett balesetek felelőseinek megjelölését kérő konkrét felvetésemre, választ nem kaptam. - folytatta.

 

A nyári parlamenti szünet alatt több Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést meglátogattam, mint országgyűlési képviselő: Rákóczifalva, Jászberény, Nagykörű, Tiszabő, Kőtelek, Fegyvernek. A településeken célirányosan kezdeményeztem beszélgetést polgármesterekkel, illetve a helybéli emberekkel. Elsősorban arra voltam kíváncsi, mennyire érzékelhető a lakosság számára az egyre nagyobb méreteket öltött bűnözési tendencia. Habár még csak 2010-es statisztikai adatok állnak rendelkezésemre, de a Tiszabőn, Kőtelken, Fegyverneken, Jászberény-Neszűrben élő emberek közül többen elmondták, hogy saját portájukon, házukban is félnek, főleg az idős, védtelen nyugdíjasok. Több ellenük irányuló bűncselekmény is történt az idén a megyében, és úgy tűnik, hogy bizonyos esetekben sem a rendőrség sem a polgárőrség nem tudta megvédeni őket. Az elcigányosodott falvak nagy problémája a munkanélküliség és a rossz segélyezési rendszerből eredő „megélhetési bűnözés”, ami egyértelműen a „közbizonytalanságot” erősíti. Ezek a települések a normál értékrendet követő emberek számára előbb-utóbb lakhatatlanná, élhetetlenné válnak. A becsületes emberek félelmükben elköltöznek szülőfalujukból. Tiszabőn -többek elmondása szerint- már nincs mit ellopni, egyrészt a szegénység miatt, másrészt pedig „mert már szinte mindent elloptak”. - zárta le a témát a képviselő.

 

Végezetül az Éltető Tisza című filmet ajánlotta az olvasók figyelmébe, amit az idén tavasszal forgattak, a Tisza mentén Jász-nagykun-Szolnok Megyében. 

A filmet itt tekinthetik meg:







Hirdetés

Keresés

Ajánló

Irányár Megyei Hirdető 2019.04.17. 15.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget