Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Változnak a műszaki vizsgáztatás szabályai

2011.08.30 10:08. -

A jövőben külön műszaki vizsgára kell vinni azt a kocsit, amelybe utólag részecskeszűrőt, illetve gáztartályt építenek, továbbá kiegészül a jogszabály a trolibuszok kötelező műszaki vizsgáztatásával is - a nemzeti fejlesztési miniszter erre vonatkozó rendelettervezete a kormány honlapján jelent meg. Tovább . . .    

Hirdetés

A jövőben külön műszaki vizsgára kell vinni azt a kocsit, amelybe utólag részecskeszűrőt, illetve gáztartályt építenek, továbbá kiegészül a jogszabály a trolibuszok kötelező műszaki vizsgáztatásával is - a nemzeti fejlesztési miniszter erre vonatkozó rendelettervezete a kormány honlapján jelent meg.

Tovább . . .

 

 

A jelenlegi szabályok szerint külön műszaki vizsgára kell vinni az autót, ha vonóhorgot vagy megkülönböztető jelzést szerelnek rá, a motorkerékpárt, ha oldalkocsi csatlakozót kapott, illetve az autót és a motorkerékpárt akkor is, ha engedélyezett változtatást végeztek el rajta. A tervezet kiegészíti ezt a felsorolást két ponttal. Az első kötelezővé teszi a műszaki vizsgát az engedélyezett részecskeszűrő utólagos beépítésekor, illetve akkor is, ha jóváhagyott gázüzemanyag-ellátórendszert kap a kocsi.A rendelet kiegészül a trolibuszokra vonatkozó külön rendelkezésekkel is. Így például a troli csak akkor kaphat forgalomba helyezési engedélyt, ha a pályahálózat üzemeltetője igazolja: a troli elektromos és biztosító berendezései kompatibilisek az energiaellátó rendszerrel. Ha a troliban van belsőégésű motor is, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli közlekedést, akkor erre a különleges felépítményű járművekre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Az ilyen motor olyan erőgép, amely nem jármű meghajtására szolgál - legalábbis a jog szerint.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget