Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

Ezt dobta a gép

2011.08.31 07:32. - Booster

Timár Kriszta JEGYZET - "Hogy lehet az, hogy ugyanaz a család tavaly még kapott segítséget, idén azonban már elutasították a kérelmét?" Írószer, tankönyv, ebédbefizetés – csak úgy röpködnek a szülők zsebéből a tízezresek a tanévkezdés tiszteletére. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy új cipő is kéne, mert a régit kinőtte a gyerek, no meg néhány ruha, mert a nyáriakat lassan be lehet dobozolni, a tavalyin meg már több a lyuk, mint az anyag. Tovább . . .  

Hirdetés

Timár Kriszta

Timár Kriszta

JEGYZET - "Hogy lehet az, hogy ugyanaz a család tavaly még kapott segítséget, idén azonban már elutasították a kérelmét?"

Írószer, tankönyv, ebédbefizetés – csak úgy röpködnek a szülők zsebéből a tízezresek a tanévkezdés tiszteletére. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy új cipő is kéne, mert a régit kinőtte a gyerek, no meg néhány ruha, mert a nyáriakat lassan be lehet dobozolni, a tavalyin meg már több a lyuk, mint az anyag.

Tovább . . .

 

Sokak számára egyhavi fizetés sem elég ilyenkor, és bizony súlyos megterhelést jelent a családi kasszának a kiadás, amin azért, lássuk be, olyan sokat nem lehet spórolni.
A segély éppen arra való, hogy könnyítsen a nehéz helyzetűek sorsán – gondolná az egyszerű ember, így sorba áll (kicsit ezzel meg is alázkodik), hogy kérjen. Megküzd a bürokráciával, a több oldalas formanyomtatványokkal, hogy aztán felvilágosítsák: ő bizony túl jól él ahhoz, hogy járjon neki.
De miért nem kap támogatást, akinek enélkül is alig jut hetente egyszer hús az asztalára, és miért ehet ingyen az a gyerek, akit luxus terepjáróval hordanak nap mint nap a suliba? – kérdezhetik sokan. Hogy lehet az, hogy ugyanaz a család tavaly még kapott segítséget, idén azonban már elutasították a kérelmét? Tán csak ők nem vették észre, hogy időközben megszaladt a szekér?
A válasz egyszerű. Ahogy mindenhol máshol, itt is az élelmesnek áll a világ. Némelyeknek (például számos ügyes vállalkozónak), akiknek minimális a legális jövedelmük – éppen annyi, amennyihez még támogatást kapnak. Így a bürokrácia szerint, amelyben a dolgozók csupán jogszabályok és adatok alapján dönthetnek, ők rászorultabbak, mint a több műszakban robotoló kétkezi munkás. Utóbbinak ugyanis a jövedelme 10 forinttal több, mint a megszabott, miután megemelték a bérét az infláció mértékével. Hogy ettől ő nem tud több kenyeret venni most sem, nem számít. A számok döntenek, és azt dobta a gép: veszített.

Délmagyarország napilapHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget