Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Átadták az Ezüst Pelikán díjakat

2011.09.01 23:31. -

S. Tóth Anikó - szolnokinaplo.hu Szeptember 1-én ünnepeljük Szolnok Napját. A dátum egy  164 évvel ezelőtti eseményhez, a város fejlődését meghatározó Budapest- Szolnok vasútvonal megnyitásához köthető. Hagyományosan ezen a napon adja át a polgármester az Ezüst Pelikán díjakat és a díszpolgári címet is. Tovább . . . A rendezvényen készült képgalériánkat itt megtekintheti    

Hirdetés

S. Tóth Anikó - szolnokinaplo.hu

Szeptember 1-én ünnepeljük Szolnok Napját. A dátum egy  164 évvel ezelőtti eseményhez, a város fejlődését meghatározó Budapest- Szolnok vasútvonal megnyitásához köthető. Hagyományosan ezen a napon adja át a polgármester az Ezüst Pelikán díjakat és a díszpolgári címet is.

Tovább . . .

A rendezvényen készült képgalériánkat itt megtekintheti

 

 

Már a Szigligeti Színház júniusi évadzáróján elhangzott, hogy Ezüst Pelikán díj egyik várományosa a társulat. Szalay Ferenc polgármester ott jelentette be először,  szeptember 1-én az Aba-Novák Kulturális Központban tartott város-napi gálán hivatalosan meg is tette: átadta a város legrangosabb elismerését  a színháznak,  közvetlenül pedig a direktornak, Balázs Péternek. „Aki figyelemmel kíséri, hogy március 15-től a szilveszteri gáláig mi mindenben vesz részt a színház, és a színészek, az láthatja, hogy teljesen együtt élünk a várossal.” nyilatkozta korábban az igazgató.

Ezüst Pelikán díjat kapott az Olaj KK csapata is. A szolnoki Olajbányász   1991. április 11-én szerzett először bajnoki címet, a következő aranyra 2007-ig kellett várni. Közben 2001-ben, 2007-ben és idén is kupagyőztesek lettek, ezen felül a Magyar Bajnoki címet is megszerezték újfent. Pór Péter szakmai igazgató úgy érzi, a kosárlabda egyes embereknek szinte   hitvallásává vált Szolnokon.A járókelők napi témája az „Olaj”, az országot járva sokan Szolnokot erről a csapatról ismerik, állítja.

28 éven át volt városunkban az OTP megyei igazgatója Szűcs Ferenc. Ott volt minden OTP-s kezdeményezésnél. Jelentős szerepet vállalt például a lakásépítési programban, szeptember 1-én ő is átvehette az Ezüst Pelikán díjat. Szűcs Ferenc szinte vallomást tett, amikor azt mondta, „Szolnok nekem a pályám csúcsát jelenti”.

Szolnok díszpolgárává idén Sárközy Pál festőművészt,  (Nicolas Sarkozy, a jelenlegi francia köztársasági elnök édesapját)  választották. A közelmúltban  megjelent önéletrajzi könyvében büszkén emlékezik gyermekkorának kedves városára, bár bejárta a világot, azt mondja szívében mindig magyar és szolnoki maradt.A valódi sármőr, életművész és alkotó az utóbbi években többször is hazalátogatott, Alattyánban és Szolnokon is szívélyesen fogadták. Most viszont nem tudott eljönni, díszpolgári címét később veszi át.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget