Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Az ISKOLA rendőre

2011.09.03 07:24. - Booster

MEGYEI BALESETMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE Az Országos Rendőr-főkapitányság  Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2008. szeptember 1-jével hirdette meg „Az iskola rendőre” programot, amelynek célja, hogy lehetőség szerint minden általános iskolának legyen egy iskolarendőre, aki közvetlen kapcsolatban van az iskola vezetésével és a diákokkal, így a rendőrség közelebb kerülhet az ifjúsághoz és ezáltal „pozitív rendőr-kép” alakulhat ki a gyermekekben, szülőkben és pedagógusokban. Tovább . . .    

Hirdetés

MEGYEI BALESETMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

Az Országos Rendőr-főkapitányság  Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2008. szeptember 1-jével hirdette meg „Az iskola rendőre” programot, amelynek célja, hogy lehetőség szerint minden általános iskolának legyen egy iskolarendőre, aki közvetlen kapcsolatban van az iskola vezetésével és a diákokkal, így a rendőrség közelebb kerülhet az ifjúsághoz és ezáltal „pozitív rendőr-kép” alakulhat ki a gyermekekben, szülőkben és pedagógusokban.

Tovább . . .

 

 

Legtöbb helyen bűn-és balesetmegelőzési előadók, valamint helyi körzeti megbízottak végzik ezen tevékenységet a napi leterheltség mellett. Tapasztalataink szerint az iskolai előadások népszerűsége erősödött, a programnak köszönhetően egyre több tagintézet igényelte a tájékoztatókat.

 

Az elmúlt tanévben Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 72 településen, 97 iskolarendőr 114 iskolában végezte tevékenységét.

 

Megyénkben már évek óta hagyománya van az iskolai tanév ideje alatt, az oktatási intézmények közelében a frekventáltabb helyeken lévő gyalogos-átkelőhelyek nyílt, rendőri biztosításának. A tevékenység célja a gyermekek által elszenvedett közlekedési balesetek számának csökkentése, valamint a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése.  Az iskolák rendőri biztosítása, a forgalom segítése tanítási naponként délelőtt és délután egy-egy óra, amelyet rendőrök, polgárőrök esetenként településőrök látnak el. Az iskolarendőrök az osztályfőnöki órák keretében - felkérés esetén szülői értekezleten, fogadóórán - tájékoztatást adnak a korosztályt érintő veszélyekről, a helyes közlekedési magatartásról.  Baleset- és bűnmegelőzési kiadványokat adnak a tanulóknak, koordinálják a KRESZ oktatást, részt vesznek a reggeli forgalom segítésében, szabálytalankodók kiszűrésében. A helyi rendőri szervek – az iskola rendőrök segítségével - közlekedésbiztonsági versenyeket szerveznek, nyílt napokat rendeznek és lehetőséget biztosítanak az iskoláknak, hogy a helyi kapitányságokra látogatva megismerkedjenek a rendőri munkával. Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították a kezdeményezés szükségességét, a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, ezért Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 2011/2012. tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.

 

„ Az iskola rendőre nemcsak szolgál és véd, de kapcsolatot és jövőt is épít!”Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget