Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Befejeződött a Tisza-tavi viharjelző rendszer tesztüzeme

2011.09.08 08:34. - Booster

A Tisza-tavon kiépített viharjelző rendszer augusztus végén befejezte az idei tesztüzemét, ezért kérik a víztározón közlekedőket, hogy a jövőben fokozott körültekintéssel induljanak el - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel. Tovább . . .          

Hirdetés


A Tisza-tavon kiépített viharjelző rendszer augusztus végén befejezte az idei tesztüzemét, ezért kérik a víztározón közlekedőket, hogy a jövőben fokozott körültekintéssel induljanak el - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.

Tovább . . .

 

 

 

 

 

    Busi László alezredes azt ajánlja, hogy a közlekedők elindulás előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzésének figyelembe vételén túl kérjék ki a kikötők személyzetének véleményét is. Adják meg elérhetőségüket, várható tartózkodási helyüket és vízen tartózkodásuk idejét. Ha veszélyhelyzetbe kerülnek, azonnal értesítsék a kiskörei vízirendészeti rendőrőrsöt vagy a vízi mentőket, illetve a legközelebbi kikötőt.
    A viharjelzés június 1-jétől augusztus 31-ig naponta reggel 8-tól este 8-ig működött egy-egy, Abádszalók térségében, illetve a poroszlói kikötőben kialakított állomással. Így a Balaton, a Velencei-tó és a Fertő-tó után a Tisza-tó Magyarország negyedik olyan vízfelülete, amelyen viharjelzés is szolgálta a biztonságos vízi közlekedést.      
    Mint a nyári szezonban bejelentették: az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség 70 millió forintos beruházása nyomán jövőre tovább bővül a Tisza-tavi viharjelző rendszer, miután újabb két fényjelző állomást építenek ki, és az ideiglenes vezérlőrendszert állandóra cserélik. A tervek szerint jövőre már április 1. és október 1. között lesz viharjelzés a tározótavon.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget