Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Egyfordulós, vegyes választási rendszert támogat a Fidesz-frakció

2011.09.09 11:33. - Booster

Egyfordulós, vegyes választási rendszerre tesz javaslatot a Fidesz-frakció az országgyűlés alkotmányügyi bizottságának - mondta Lázár János frakcióvezető pénteken Hajdúszoboszlón a párt háromnapos kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoztatón. Tovább..

Hirdetés

Egyfordulós, vegyes választási rendszerre tesz javaslatot a Fidesz-frakció az országgyűlés alkotmányügyi bizottságának - mondta Lázár János frakcióvezető pénteken Hajdúszoboszlón a párt háromnapos kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

Tovább..

Elmondta: egyetértés volt a képviselők közt arról is, hogy minden határon túli magyar is szavazati jogot kapjon, ahogyan a hazai kisebbségek képviselete is biztosítva lesz. Mint mondta, arról nyitva hagyják a vitát, hogy a határon túli magyarok képviselete miként jelenjen meg a várhatóan november-december fordulóján elfogadandó új választási törvényben. Hozzátette: 90-110 egyéni választókerület lesz, aminek határai nem lépik túl a megyehatárokat és az Alkotmánybíróság, valamint a Velencei Bizottság ajánlásának megfelelően nem lesznek közöttük 15 százaléknál nagyobb különbségek a lakosságszámban.

Forrás: mti.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget