Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Kerékpárral szabályosan

2011.09.15 08:33. - Booster

-Balesetveszélyesen kerékpározunk -     2011. szeptember 14-ig 468 személyi sérüléses közlekedési baleset történt a megyénkben, melynek során 188 kerékpáros sérült.  Az összbaleseti számból 108 alkalommal kerékpáros volt az okozója a baleset bekövetkezésének és 68 esetben részese. A személygépkocsival okozott baleseteket követően a második helyen van a kerékpárosok által okozott balesetek. A kerékpárosok által okozott balesetek közül 5 halálos kimenetelű, 42 súlyos és 61 könnyű sérüléses volt. 31 esetben ittasan okozták kerékpárjukkal a személyi sérüléses baleseteket. Tovább . . .    

Hirdetés

-Balesetveszélyesen kerékpározunk -

 

 

2011. szeptember 14-ig 468 személyi sérüléses közlekedési baleset történt a megyénkben, melynek során 188 kerékpáros sérült.  Az összbaleseti számból 108 alkalommal kerékpáros volt az okozója a baleset bekövetkezésének és 68 esetben részese. A személygépkocsival okozott baleseteket követően a második helyen van a kerékpárosok által okozott balesetek. A kerékpárosok által okozott balesetek közül 5 halálos kimenetelű, 42 súlyos és 61 könnyű sérüléses volt. 31 esetben ittasan okozták kerékpárjukkal a személyi sérüléses baleseteket.

Tovább . . .

 

 

A kerékpáros balesetek számának visszaszorítása céljából a megyében a rendőrség a napi szolgálat ellátás során fokozottan ellenőrzi a kerékpárosokat. Kiemelt hangsúlyt kap a gyalogosátkelőhelyeken való tiltott kerékpározás kiszűrése. A KRESZ ugyanis előírja, hogy kerékpárral a gyalogosokra vonatkozó szabályok szerint kell az úttesten áthaladni, vagyis a gyalogosátkelőhelyen csak és kizárólag a kerékpárról leszállva, azt tolva, gyalogosként lehet áthaladni. A balesetek számának növekedésében jelentős mértékben szerepet játszik a kerékpárosok figyelmetlensége, a KRESZ ismeretének hiánya (kerékpáros közlekedés nem vizsga köteles) illetve annak figyelmen kívül hagyása. A gyalogos átkelőhelyen való kerékpáros közlekedés mind amellett, hogy szabálytalan, baleset veszélyes helyzeteket teremthet. A kerékpár dinamizmusa, mozgási sebessége és mozgási iránya más, mint egy gyalogosé, amely a járművezetőket megtévesztheti.

Szolnok városának nagyobb útjain, azok kereszteződéseiben, a gyalogos-átkelőhelyeken és a kerékpárutakon az elkövetkezendő időszakban többször találkozhatnak rendőrökkel, akik ellenőrzik a kerékpárosok közlekedését, de az ittasság kiszűrésére és a kötelező tartozékok meglétére is kiemelt hangsúlyt fordítanak. 

Az elmúlt héten Szolnok városában 137 kerékpárost ellenőriztek a rendőrök, elsősorban balesetmegelőzési célzattal.Huszonkilenc esetben alkalmaztak a rendőrök figyelmeztetést, jellemzően a gyalogos-átkelőhelyen átkerékpározás miatt. Egy személlyel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök, mivel a kerékpáros rövid időn belül többszöri figyelmeztetés ellenére szabálytalan módon közlekedett kerékpárjával a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen.  Három személlyel szemben közigazgatási bírság került kiszabásra ittasság miatt. Hét személlyel szemben szabtak ki helyszínbírságot, tilos helyen kerékpározás illetve felszerelés hiánya miatt.

A legtöbb kerékpáros a rendőri figyelmeztetést és tájékoztatást követően leszállt kétkerekűjéről és azt szabályosan tolta át a túloldalra.

 

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget