Ma 2019. 1. 17, csütörtök, Antal napja van.

„Így néz ki, mikor az Orbán-kormány dolgozik”

2011.10.06 13:03. - Booster

„Arcátlan, antidemokratikus lépés a sajtóból értesülni arról, hogy a megyei önkormányzatok minden intézménye államosítva lesz” – kezdte Tokajiné Demecs Katalin, MSZP frakcióvezető a csütörtöki sajtótájékoztatót.

Hirdetés

Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés szocialista frakciója képviseletében megjelent frakcióvezető asszony elmondta, semmilyen információjuk nincs arról, hogyan is fog működni az államosítás, valamint nem érti, miért a sajtóból kellett értesülniük a döntésről.

„Az államosítást úgy beállítani, hogy segítség, jó dolog, irreális és cinikus állítás” – tette hozzá. Véleménye szerint a döntés következtében rengeteg ember veszíti el majd állását, emellett az intézmények működését fenyegető veszély sem múlik el.

Dr. Jenei Zoltán, az MSZP frakció tagja hozzátette, a településen élők, dolgozók véleményét is fontos lenne figyelembe venni.

Az önkormányzati választás után egy évvel - merre tovább megyék? címmel megrendezett sajtótájékoztatón beszélt a negatívumokról, többek között a szociális támogatásból elvont összegről, a közmunka programra fordítható pénz csökkenéséről, valamint arról is, hogy akadoznak a pályázati kifizetések és lassulnak, leállnak a fejlesztések. Mint elmondta ezek okát a hibás gazdaságpolitikában látja.

Dr. Jenei Zoltán az is hozzátette, ezzel ellehetetlenítik az önkormányzatokat és újabb megszorítások várhatóak leginkább az egészségügyben, valamint az oktatásban és a 2012-es évben gazdasági visszaesés várható, valamint újabb megszorítások.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget