Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Lezárult egy nagyprojekt - új munkahelyek jöhetnek létre Szolnokon

2011.10.06 10:10. - Iroda

Lezárult Szolnokon a Gima Szolnok Ipari Park Kft „A Gima Szolnok Ipari Logisztikai Park infrastruktúra, vállalkozói ház fejlesztési projektje” megnevezésű nagyprojekt, az ünnepélyes átadón Szabó István alpolgármester arról beszélt, együttműködéssel és összefogással Szolnokon több ipartelep is létesülhet.


 

Lakatos Éva  -  szolnokinaplo.hu

A Gima Szolnok Ipari Park 2006 óta jogosult a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által odaítélt „Ipari Park” cím viselésére, és 2008-ban nyerte el ÉAOP-1.1.1/A-2.kör-2008-0004 pályázatot. A 650 milliós beruházás 50%-át támogatta az Új Széchenyi Terv, a több mint 300 millió forintos önrész megteremtése azonban a vállalkozókra várt. Az a tény, hogy projekt elindulhatott Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint azt mutatja, hogy a vállalkozók együttműködése Szolnokon még az ilyen nehéz időkben is értéket teremthet.

A beruházás első ütemében kiépült az Újszászi útnak a Nagysándor József út és a Budapest Szolnok vasútvonal közti összközművel ellátott szakasza, ez az útszakasz az ipari park főfeltáró útjaként is funkcionál. Az útszakasz felújításával a 4-es, és 32-es útszakasz is megközelíthetővé vált, ami az itt betelepült vállalakozások számára komoly értéket képvisel.

A projekt második ütemében megépült két új vállalkozói ház, mely a vállalkozások számára kínál korszerű telephelyeket. Az egyik épület 1331m2, míg a másik 511m2 hasznos alapterülettel rendelkezik, és mindkét épület műszaki kialakításánál a legkorszerűbb irányzatokat használták. A két épület közül a nagyobbik már elkelt, és megkezdhette benne működését a betelepült cég, a másik épület hasznosítására vonatkozóan pedig már folynak a tárgyalások.

A projekt záró rendezvényén mind Koós László projektmenedzser mind pedig Szabó László alpolgármester is kiemelték, hogy ezzel a beruházással Szolnok fejlődik, új munkahelyek jöhetnek létre, és a továbbiakban is ezt az irányt követve Szolnok „az ipari parkok városa” lehet, felzárkózva ezzel a nyugati régiók nagyvárosaihoz.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget