Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Változott az udvarlási stílusunk?

2011.10.08 23:33. - Booster

Még mindig a férfiak lehetnének a dominánsak az udvarlásban, de annak ellenére, hogy a kommunikációs lehetőségek aranykorát éljük nem azok. A nők pedig még mindig illetlenségnek tartják a nyomulást, mint egykoron és inkább hőn várnak a nagy ő kezdeményezésére.

Hirdetés

Az online udvarlásban is a fiúk tartják a kezükben a gyeplőt, de csak elviekben. A lányok pedig úgy, ahogyan régen még mindig nem teszik meg az első lépést, még akkor sem, ha egy igazi herceget látnak a kiszemelt hímneműben. Az udvarlási pakliban a nők szelíd álmodozásának, és a férfiak bátortalanságának lapja is benne van. Nem történik semmi, míg a pasi randira nem hív?

A fiúk általában félősek, annak ellenére, hogy arctalanul, online jóval könnyebb begépelni a kezdeményezést. A férfiak félszegségét még az sem zárja ki, hogy interneten keresztül jóval egyszerűbb túllépni a kudarcon, de a nők is ugyanúgy tartanak a kétdimenziós visszautasítástól.

Mi a megoldás, ha online is előáll a patthelyzet a két nem vonzalma között? A fiataloknak könnyebben megy a veszítés lehetőségének az elfogadása, mint a korosabb párkeresőknek és játszani is szeretnek az érdeklődés dacos kimutatásával. Az online srácok felvonják magukra a figyelmet, flörtölnek, aztán újra elhúzzák a kívánt lány előtt a mézes madzagot, míg ez a módszer csak elbizonytalanítja a lányokat, ugyanis az ilyen jellegű élmények miatt félnek ők kezdeményezni.

Akár heteket várnak, vagy hónapokat, hogy megszólaljon végre a kinézett pasi, aki továbbra sem áll elő egy konkrét randi meghívással, mert nem akarja, hogy a visszautasítás kudarcát élje meg. Online még nehezebb ez, mint szemtől szemben, mert testközelből még mindig egyszerűbben és motiváltabban lehet közös programot szervezni.

A metakommunikáció fokozza az érdeklődés felmérésének a lehetőségét, mivel online se mozdulatok, se szemkontaktus, még illat se, csak illúziók és reménytelen vágyképek születnek, amik tele vannak hamis feltételezéssel. Ha az internet használója még nem elég tapasztalt a hozzá nem illő partner kiszűrésében, amihez sosem lehet elég jól kifinomodni, akkor a lefelé ívelő kezdeményezés aránya csak erősödik.

Interneten ismerkedni, szerelembe bonyolódni bizonytalan és nem ajánlatos, mert nagyon kevés bizonyíték támasztja alá azt, hogy stabil, vagy egyáltalán létrehozható kapcsolatoknak ad esélyt, mert meg sem adja az esélyt a valódi ismerkedés feltételeihez, ugyanis nem létezik a térbeli benyomás, mely a vonzalmak elsődleges kialakítója.

Kezdeményezni kell, nemtől függetlenül, mert nem kell kudarcként megélni az elutasítást. A kudarccal csak magunkról kapunk több információt. A felesleges álmodozást pedig el kell felejteni a szerelem megtalálásáért folytatott billentyűs ügyködésben, mert valahol odakint van az "igazi", akinek még csak udvarolni sem kell elkezdeni, ahhoz létrejöjjön valamiféle egyenrangú kezdeményezés a két fél között.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget