Ma 2018. 9. 20, csütörtök, Friderika napja van.

Még mindig nagy előnnyel a kormánypártok

2011.10.12 16:09. - Lakatos Éva

A biztos szavazó pártválasztók között a kormányzópártok jelenleg 51 százalékon, a szocialisták 19 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 17 százaléka adná voksát a Jobbikra, 9 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe – olvasható a Századvég Intézet legfrissebb elemzésében.


2011. október elején a választókorúak 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a részvételi hajlandóság továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A politikai mezőben folytatódott a szűkülési folyamat, enyhén nőtt a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya. Jelenleg a megkérdezettek 40 százaléka tartozik ebbe a körbe.

A szűkülés ellenére október elején a pártok erőviszonyai nem mutatnak döntő változást. A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalékon, az MSZP ebben a közegben továbbra is 10 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 7 százalék, a Jobbiké ugyancsak 10 százalék. Jól látható tendencia, hogy a három ellenzéki párt támogatottsága lassan kiegyenlítődik, teljesen felszámolódni látszik a szocialista váltópárti pozíció.

A biztos szavazó pártválasztók között a kormányzópártok jelenleg 51 százalékon, a szocialisták 19 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 17 százaléka adná voksát a Jobbikra, 9 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe.

Forrás: Századvég

Szavazás

Ön kire adná le voksát ha most szavazhatna?
Fidesz - KDNP (100%)
Jobbik (0%)
LMP (0%)
MSZP (0%)Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget