Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Világbajnok Vettel is, a Red Bull is

2011.10.17 09:03. - Lakatos Éva

A Japán Nagydíjon elért egyéni világbajnoki cím mellé a Koreai Nagydíj a konstruktőri világbajnoki címet is meghozta a Red Bull Racingnek. Az istálló így két futamon két világbajnoki címet is ünnepelhetett.


 

„Nagyon jó látni, hogy az egész csapat odateszi magát, és az utolsó pillanatokig hajt, komolyan veszi az idényt – mondta az immár kétszeres világbajnok Vettel. – Kicsit másnaposan érkeztünk Japánból, és a felkészülést az is megnehezítette, hogy pénteken és szombaton nem a legjobb körülmények között edzettünk, az időjárás kibabrált velünk. Ennek ellenére az időmérő remekül sikerült, csodálatos volt az autó."

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is boldog volt: „Fenomenális verseny volt, az autóink nagyon gyorsak voltak – mondta Horner. – A második vb-cím jelképezi azt az odaadást és szakértelmet, amely a csapatot jellemzi, Adrian Newey és a technikai részleg hihetetlen munkát végez. Csodás időszakot élünk meg, élvezzük minden pillanatát, elmondhatatlanul büszke vagyok az istálló minden tagjára. A csapatban olyan hangulat uralkodik, mint sehol máshol az F1-es paddockban."

Bár a Dél-koreai Nagydíj edzései után úgy tűnt, a McLaren-Mercedeseknek fekszik leginkább a jongnami versenypálya, a pole-ból rajtolva a második helyet megszerző Lewis Hamilton elmondta: nem ez volt a helyzet. „Nem volt rossz verseny, Sebet nagyon nehéz lett volna utolérni és megelőzni, és Mark is nagyon jól vezetett. Az autóval küszködtem, a kerekek szinte minden kanyarban leblokkoltak fékezéskor, az autó alulkormányzott volt, de még így is sokkal jobb hétvégém volt, mint a korábbi futamokon" – mondta Hamilton, majd cáfolta azokat a korábbi híreszteléseket, miszerint haragban lenne csapatával. Ezt azután feltételezték a helyszínen tartózkodó újságírók, hogy szombaton nem ünnepelte meg pole pozícióját, és a versenyen is rátett egy lapáttal, ingerülten beszélt mérnökével. „A csapat bízik bennem, és nekem sem rendült meg a hitem önmagamban, ez szóba sem kerülhet. Voltak nehéz versenyeim, de nem inogtam meg. A hétvégén az volt a fő célom, hogy elkerüljem a bajt, és ne hívjanak be a sportfelügyelők irodájába. Ezzel együtt a jó eredmény is jött, úgyhogy boldog vagyok" – tette hozzá Hamilton.

A következő nagydíj október 30-án kerül megrendezésre, Új-Delhiben.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget