Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Jön a tél, készüljünk fel rá!

2011.10.18 16:51. -

Megyei Közlekedésbiztonsági Napot tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken – tájékoztatta a SzolnokiNapló.hu-t Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei kapitányság szóvivője.


Mint megtudtuk, a Balesetmegelőzési Bizottság az őszi-téli hónapok beköszöntével, a megváltozott útviszonyok közötti biztonságos közlekedésre történő felkészítés céljából rendezi meg az eseményt pénteken, a szolnoki Hild téren 11 órai kezdettel.

A biztonságos közlekedésre való felhívás részeként valamennyi korosztályt érintő programokkal készülnek a szakemberek, többek között ütközés imitáció, mentési feladatok, elsősegélynyújtás, tehergépkocsi és motoros szimulátorok, kerékpáros és személygépkocsi ügyességi pályán történő verseny a társhatóságok (Közlekedési Felügyelőség, Katasztrófavédelem, Magyar Vöröskereszt) részvételével. 
 
A rendezvény célja, hogy valamennyi korosztály részére biztosítsanak programot, hisz a kisebbek rajzolhatnak, ügyességi feladatok és bemutatók során mérhetik le tudásukat, míg a felnőttek részére gyalogos elütés imitáció és személygépkocsi daruról történő ejtése lesz a legfőbb látványosság. Emellett a fehér ház parkolójában felállított mobil műszaki állomáson ingyenesen végeznek fék, futómű vizsgálatokat, gáz-, füst- és zajmérést, igény szerint a gépjárművek téli üzemeltetésével kapcsolatos kérdésekre is válaszolnak, valamint fagyálló folyadék, világítóberendezés ellenőrzést végeznének.
 
A nap érdekessége a Pelikán parkolóban felállított autós ügyességi pálya lesz, amit jogosítvánnyal rendelkező személyek próbálhatnak ki a Szigligeti színház színészeivel és a Hungaroring autóversenyzőivel egyetemben. A rendezők bíznak abban, hogy a mottó, miszerint „Mindenkit hazavárnak!”, a nap végére mindenkiben tudatosul a látottak által, és kevesebb baleset történik megyénk útjain év utolsó negyedévében.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget