Ma 2019. 1. 24, csütörtök, Timót napja van.

Levágják a szerelemlakatokat

2011.10.19 16:11. - Lakatos Éva

Rendszeresen levágják a szolnoki Tiszavirág híd acélsodronyairól azokat a lakatokat, amelyeket szerelmes párok kattintanak fel egyre nagyobb számban az átkelőre.


Az önkormányzat városüzemeltetési szakemberei a rongálódástól tartva védik meg ily módon a település centrumát a Tiszaligettel összekötő, garanciális műtárgyat.

Az elmúlt hónapokban több száz kisebb-nagyobb fémzárat kellett eltávolítani a hídról, mert félő volt, hogy összsúlyuk egy idő után megrongálja a könnyűszerkezetes híd korlátjával párhuzamosan futó acélköteleket - közölte a polgármesteri hivatal sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

    Pókász Endre hozzátette: a város keresi a megoldást arra, hogy találjon egy helyet, ahol ezek a szerelmi zálogot jelképező lakatokat elhelyezhetők, de erre műszaki-biztonsági szempontból nem a Tiszavirág híd a megfelelő helyszín.
  

  Az idei év elején átadott gyalogos és kerékpáros hidat a város lakossága szinte azonnal megkedvelte, és sokan - köztük szép számmal fiatalok - keresik fel egy-egy randevú, beszélgetés vagy a látványt élvező séta kedvéért. Az esti órákban a hidat megvilágító 824 lámpatest pedig romantikus hangulatot teremt a szerelmesek számára - feltehetően ezzel magyarázható Szolnokon is a külföldön számos ország idegenforgalmi központjában már kedvelt "lakatolás".

 

 

 

 

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.23. 3.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget