Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Fokozott ellenőrzés a Tisza-tónál

2011.10.20 14:24. -

A korábbi évekhez hasonlóan, 2011.10.25. és 2011.11.07. között megtörténik a Tisza-tó apasztása, és a téli vízszint beállítása.

Hirdetés

Ez az előzetes megállapodások alapján 1 méteres vízszintcsökkenést eredményez. A halak mozgása, valamint nagyobb tömegben a sekélyebb részeken maradása kedvez az orvhorgászati, orvhalászati cselekmények elszaporodásának.

Erre tekintettel ebben a Tisza Vízirendészeti Kapitányság az évben is fontos feladatának tartja fokozott ellenőrzés keretében a jogsértő cselekmények felderítését, megakadályozását, visszaszorítását.

Ennek érdekében együttműködnek a terület halászati hasznosítójának (Tisza tavi Sporthorgász Nkft.) halőreivel, a társ rendőri szervek állományával, természetvédelmi őrökkel és a polgárőrség munkatársaival.

A fokozott ellenőrzés idejére a Tisza tavi vízirendőrök megerősítést kapnak a társ vízi-rendészeti rendőrőrsöktől, így a szegedi, szolnoki, tokaji, valamint vásárosnaményi vízirendőrök is a Tisza-tavat felügyelik.

Elsődleges cél a területen az állandó rendőri jelenlét biztosítása vízen és szárazföldön egyaránt. A megerősített rendőri erő mellett korszerű technikai eszközök segítik a munkát, így pl. hőkamerák, éjjellátó készülékek - zárt felépítésű, fűthető kisgéphajó hőkamerával, radarral, irányítható fényszóróval.

Az ellenőrzés főbb feladatai:

- A Tisza-tavon, Tisza-folyón és a védtöltésen közlekedők ellenőrzése, kiemelt figyelemmel a járművek csomagtartóinak, utánfutóinak tartalmára (a tiltott horgász eszközökre, illetve kifogott halakra), valamint a passzív biztonsági eszközök használatára

- Az engedély nélküli halászat-, horgászat visszaszorítása

- Az ittas vízi járművezetők, illetve védtöltésen ittasan közlekedők kiszűrése

- A természet, környezet és vízminőség védelmére, a védtöltésen történő közlekedésre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget