Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Orbán: Magyarország és a nagy európai államok érdeke egybeesik

2011.10.23 09:23. - Booster

Orbán Viktor szerint Európa gyengesége abból fakad, hogy eladósodottak a tagállamai, ezért az európai gazdaság talpra állásának legfontosabb feltétele az, hogy szakítani kell a hitelből éléssel.


A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának Brüsszelből, az európai uniós csúcstalálkozó helyszínéről nyilatkozva azt mondta: Magyarország és a nagy európai államok érdeke egybeesik. Kiemelte ugyanakkor, bár szükség van közös döntésekre, minden országnak lehetőséget kell adni arra, hogy a saját útját járja. Magyarország is "nagyon gyakran, a többi európai országtól eltérő intézkedésekkel próbál úrrá lenni"  saját nehézségein - mutatott rá Orbán Viktor.
    A kormányfő hangsúlyozta, Magyarországnak az az érdeke, hogy a pénzintézetek konszolidációjába olyan országoknak ne kelljen befizetniük, amelyek nem felelősek a kialakult helyzetért, illetve amelyeknek bankjai nincsenek bajban. Hozzátette, az egyetlen európai méretű, komoly magyar bank, az OTP nem szenved ilyen problémától.
    A bankok oldják meg a problémájukat maguk, ha nem tudják, akkor oldja meg az az ország, amelyhez tartozik, és ha ez sem megy, akkor "jöjjenek egy európai feltőkésítési forrásért" - fejtette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy a kérdés nem a bankok feltőkésítése, hanem az, ki fogja a pénzt biztosítani.

MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget