Ma 2020. 10. 26, hétfő, Dömötör napja van.

Börtönbe került két színész

2011.10.26 14:25. -

A fiú a tükörből című darabjával a győri börtönben szerepelt tegnap a Spirit (Lélek) Színház két művésze.

Hirdetés

Előadásaikkal a „jó nagyköveteiként" a családon belüli erőszak ellen kínálnak terápiát és segítenek felfedni-feldolgozni a bűnöket.

Nagy sikerű soproni vendégjátékuk hírét hallva döntött úgy Mihály Attila ezredes, intézetparancsnok, hogy meghívja a győri börtönbe a Spirit (Lélek) Színház A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért című előadását. A társulat két művésze, Makranczi Zalán és Perjés János tegnap mutatta be a darabot a fogvatartottaknak.
 
– A nem mindennapi színtér ellenére a művészek azonnal igent mondtak. Ilyen gyorsan színházat nem tudtunk bevarázsolni intézetünkbe, ahová közel három éve járnak különféle társulatok. A sorozat annak idején a Bárka Színház produkciójával kezdődött és a jövőben is folytatni szeretnénk – nyilatkozta lapunknak Mihály Attila ezredes. – A fogvatartottak jó része soha nem járt színházban, így sajátos élményt kapnak egy-egy ilyen előadással. Visszajelzésként azt is halljuk tőlük, hogy az élet görbeségei elé tükröt tartó darabok azonkívül, hogy szórakoztatják, el is gondolkodtatják őket. Vagyis az üzenet tovább munkál bennük, a színészek pedig úgy látom, küldetésként élik meg az ilyen alkalmakat.
 
A tegnap bemutatott kétszemélyes darab, amit egyébként először adtak elő börtönben, a művészek szándéka szerint a családi erőszak ellen kínál terápiát.
 
– Segítséget, kapaszkodót kívánunk nyújtani a nézőknek. A külvilágtól elzárt falak között, az érintettség miatt máshonnan kellett megfognunk a mondandót, a börtönben más mondatok kaptak hangsúlyt, amelyek a múltbeli sérelmek, tettek, bűnök felfedésére és feldolgozására tanítanak – említette Perjés János színművész.
 
– Mi nem megoldást adunk a családi erőszak ellen, hanem szeretnénk felnyitni az emberek szemét. Annál is inkább, hiszen egy kriminálpszichológus hívta fel a figyelmünket arra, hogy bizony sokan úgy érintettek, hogy nem is tudnak róla – hangsúlyozta a darab másik szereplője, Makranczi Zalán. – Ezzel szeretnénk szembesíteni az embereket. Előadásunkkal, ami egy erőszakos szituációkkal teli, fizikai és lelki terrort megelevenítő történet, segíteni nem tudunk mással, mint azzal, hogy egy úton, a felismerés útján elindítjuk az érintetteket.
 
Forrás: Kisalföld/Kultúrpart.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget