Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

AZ OTP-től és az Erstétől kér kölcsön a főváros

2011.10.27 07:16. - Lakatos Éva

A fővárosi önkormányzat két részletben, öt-öt milliárd forintos hitelkeretre kért ajánlatokat a 2011-es költségvetésében jóváhagyott, éven túli lejáratú hitelkeretei biztosítására. A tendert az OTP és az Erste nyerte meg - írta a Napi Gazdaság csütörtökön az uniós közbeszerzési értesítő alapján.


Az OTP Bank Nyrt. két évre szóló hitelkeretet biztosíthat, a szerződés nettó értéke 104 millió forint, míg a három évre szólót az Erste Bank Hungary Zrt. nyújthatja, a hitelfelvétel költsége 128,4 millió forint.

A lap emlékeztet arra, hogy Atkári Jánosnak, a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának korábbi bejelentése szerint összesen 55 milliárd forintos hitelfelvétel és -lehívás szerepelt az idei költségvetésében, ebből 45 milliárd a korábban megkötött hitelszerződések alapján lehívható, tízmilliárd forintot pedig a törvényi kötelezettség teljesítése miatt kell felvennie a fővárosnak, hogy a kiadás és a bevétel egyensúlyban legyen. 

A főtanácsadó szerint az összeget valószínűleg nem költi el a főváros, de likviditási tartalékra van szüksége, mert olyan nagy összegű uniós beruházások futnak, amelyek tipikusan utófinanszírozással működnek. A főváros tárgyalásos közbeszerzési eljáráson választotta ki a pénzintézeteket.

Forrás: Napi GAzdaságHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget