Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Ma vonulnak utcára a diákok

2011.10.27 08:48. - Lakatos Éva

Demonstrációt tartanak ma az oktatási államtitkárság előtt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében, a hallgatók célja, hogy közösen álljanak ki a magyar felsőoktatás jövőjéért.


 

A demonstráción a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a HÖOK intézményi képviseletei és az európai hallgatókat tömörítő ESU képviselői mellett a doktoranduszok és a rezidensek képviselői, szakszervezeti vezetők, valamint több nagy felsőoktatási intézmény rektora is részt vesz. 

A HÖOK országos megmozdulása független a kormány vagy a kormánypártok politikája elleni egyéb tüntetésektől, kezdeményezésektől - közölte a szervezet, hozzátéve: céljuk, hogy olyan törvény szülessen, mely szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugszik, s hosszú távon képes biztosítani a magyar felsőoktatás minőségét.

A rendezvényen felszólal Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Bojárszky András, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Allan Päll, a European Students, Union (ESU) elnöke és Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

A HÖOK elnöke szerdán egyeztetett a készülő felsőoktatási törvényről Navracsics Tibor igazságügyi miniszterrel. A felek beszámolója szerint az álláspontok jelentősek közeledtek, de mint az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón kiderült, a hallgatók megtartják a demonstrációt. 

A HÖOK a készülő javaslatból elfogadhatatlannak tartja a tervezett hallgatói szerződést, amelynek értelmében a végzett diákoknak, ha külföldre mennek és ott meghatározott időnél többet töltenek, vissza kell fizetniük képzésük költségeit. Elfogadhatatlannak tartja a HÖOK az önköltséges képzést is.

Forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget