Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Közeleg a Halottak Napja, készülnek a rendőrök

2011.10.28 11:26. -

Közeleg Mindenszentek és a „Halottak Napja”, ezért várhatóan a települések temetőinél és azok környékén megnő a gyalogos- és járműforgalom – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság.


Ilyenkor a szokásosnál több állampolgár utazik el, hogy hozzátartozója sírjánál emlékezzen, helyezzen el virágot és mécsest.  

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is készül erre a néhány napra. 2011. október 28. 24.00 óra – 2011. november 02. 24.00 óra között a nagyobb városok temetőinél és azok környékén fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.

Intézkedések elsősorban segítő jellegűek lesznek, tekintettel a megemlékezés kegyeleti jellegére. Természetesen a rend, és biztonság fenntartása mellett különböző, az ünnep nyugalmát veszélyeztető jogsértések (pl. sírrongálás, viráglopás) megelőzése lesz a civil és egyenruhás rendőrök kiemelt feladata, továbbá a megnövekedett forgalom kezelésére és a balesetveszély csökkentésére is nagy figyelmet fordítanak majd. Rendőri irányítás segíti majd a közlekedőket és gyalogosokat.

Nem kell forgalmi rend változásra, illetve forgalom korlátozásra számítani a temetők környékén.

A hosszú hétvége alatt sokan gépjárművel kelnek útra gyakran megfelelő helyismeret hiányában, mely olykor tétovázást, hirtelen fékezést, figyelmetlen irányváltoztatást eredményezhet.

A rendőrség kéri a járművezetőket, legyenek a szokottnál is körültekintőbbek, türelmesebbek és figyeljenek egymásra!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget