Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Rettenetes baleset Szeged mellett, 14 halott - képgalériával

2011.10.31 08:51. - Lakatos Éva

Tizennégyen életüket vesztették, ketten életveszélyesen megsérültek, mikor vasárnap éjfél körül egy kamion és egy mikrobusz ütközött össze az M43-as autópályán; a balesetben négy nő és három gyermek is meghalt.


Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: a faanyagot szállító román kamion Szeged irányába tartott, mikor egyelőre ismeretlen okból a szalagkorlátot átszakítva összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román mikrobusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult. A mikrobusz a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője elmondta: négy mentőkocsi érkezett a helyszínre. A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem volt esélyük a túlélésre. A halálos áldozatok közül három gyermek volt. Egy utas túlélte a balesetet, rajta kívül a kamion sofőrje maradt életben, de mindketten többszörösen súlyos sérülést – csonttörést és belső sérüléseket – szenvedtek.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint az Arges megyei mikrobusz Valenciából Bukarestbe tartott, a kamion pedig az esti órákban Aradról indult, és Németország lett volna az úti cél. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók: három gépjárművel, egy műszaki mentőegységgel és egy műszaki mentő konténerrel. 

Az autópálya érintett szakaszát a rendőrség lezárta, így több kilométeres sor torlódott fel a határ felé. Röviddel öt óra előtt azonban elindult a forgalom az M43-as autópálya Makó felé tartó oldalán, a belső sávban.
 

14 halott az M43-ason. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

 

Forrás: MTI

Fotó/galéria:delmagyar.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget