Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Franciaország nem akar beavatkozni Iránban

2011.11.08 15:19. - Lakatos Éva

Franciaországot "nagyon aggasztja" az iráni atomprogram esetleges katonai jellege, de ellenzi, hogy katonai csapást mérjenek az iszlám köztársaságra - mondta a francia külügyminiszter kedden Párizsban.


"Súlyosan megingatná a térséget", ha bebizonyosodna, hogy Irán atomprogramja katonai célú. Ugyanakkor "mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük azt a jóvátehetetlen kárt, amelyet egy katonai akció okozna" - nyilatkozta Alain Juppé az RTL rádiónak.

Szintén csak szankciókat helyezett kilátásba, és óva intett a katonai csapástól a német külügyminiszter. Egy ilyen beavatkozás - a régióra gyakorolt veszélyes következményein túl - olyan vitákhoz vezetne, amelyek csak erősítenék Iránt, ahelyett, hogy gyengítenék - mondta Guido Westerwelle a Hamburger Abendblatt című újságnak. 

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) hamarosan közzéteszi az iráni atomprogramról szóló legfrissebb jelentését. A várakozások szerint a jelentés megerősíti a gyanút, hogy Irán atomfegyvert állít elő.

Ha így lesz, a nyugati országok várhatóan újabb, Irán elleni büntetőintézkedéseket próbálnak majd elfogadtatni az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Tartani lehet ugyanakkor attól, hogy Izrael - amely leginkább fenyegetve érzi magát az iráni atomfegyvertől - megelőző csapást mér az iráni nukleáris létesítményekre.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget