Ma 2018. 12. 10, hétfő, Judit napja van.

Pokorni: Elszenvedjük a következményeket

2011.11.09 08:48. - Lakatos Éva

Szolnokon tartott sajtótájékoztatót a Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán. A politikus főleg a jövő évi költségvetésről, és az oktatást érintő kérdésekről beszélt. 

Hirdetés

A kormány célja: az eladósodás csökkentése. Ennek a célkitűzésnek a fényében alakul minden, ami a következő évben a magyar emberekre vár. A költségvetés számos megszorítása, a több új adóforma mind azt a célt szolgálja, hogy elkerüljük azt az utat, amire egyre több uniós ország kényszerült az utóbbi időben. Arra a kérdésre, hogy meddig van szükség ezekre a megszorításokra, hogy Magyarország végre „talpra álljon” és ne kövesse a görög példát Pokorni azt mondta, nem tudják pontosan mennyi időre van szükség, de minden megszorításban eltelt év után érződni fog, érződnie kell annak a fejlődésnek, ami már nem ideiglenes, és időszakos fejlődés, hanem tényleges, hisz elindulhatunk azon az utón, mely az adósságválságból kirángathat minket. A szigorú költségvetés minden pontját még nem szavazta meg a parlament, számos javaslat még csak törvénytervezetként létezik.

Ugyanígy még csak körvonalazódik az oktatási törvény is: a sajtó által keltett rémhírekkel ellentétben Pokorni megerősítette, hogy minden tervezet csak akkor fog megvalósulni, ha erre a szükséges pénzösszeget az állam el tudja különíteni erre a célra. Így a tanárok 32 órás munkaideje is csak akkor lép életbe, ha ki is tudja az állam fizetni ezt a többletmunkát a pedagógusoknak. Az egész napos iskola modell bevezetését indokolná, hogy megszűnjön a differenciálódás a gyerekek között, és hogy az iskola újra nevelő szerepet is betölthessen a család mellett. Ez persze csak akkor működhet, ha tartalmat és pénzt is rendelünk hozzá, - tette hozzá Pokorni, elkerülve azt, hogy a délutáni iskola mintegy kényszeredett napköziként funkcionáljon.

Az alelnök hozzátette: Zivataros időben kell az ország költségvetését rendben tartani, és a Magyar Polgári Párt azon dolgozik, hogy ezt legjobb tudása szerint meg is tegye.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.28. 47.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget