Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Dizájn mezek az Afrika-kupán

2011.11.10 07:23. - Lakatos Éva

Alkotóművészek által tervezett szerelésekben lépnek pályára a Puma partnercsapatai az Afrikai Nemzetek Kupáján 2012-ben.


Az Afrikai Nemzetek Kupján debütál a Puma új szerelése, melyet partnercsapatai részére készített. A felszereléseket a Kreatív Afrikai Hálózat körébe tartozó elismert művészek tervezték, ez egyedülálló kezdeményezés egyik célja, hogy összekapcsolja és támogassa az afrikai művészeket Afrikában, és Afrikán kívül.

„Az afrikai futball elhivatottsága és szenvedélye tökéletesen kiegészíti márkánk elkötelezettségét, és különlegesen szerencsés helyzetben érezzük magunkat, hogy olyan kontinenssel dolgozhatunk együtt, amelynek ilyen gazdag kultúrája és öröksége van. Ezek a futballszerelések megtestesítik mindazt, amit a márkánk értékének tartunk” – mondta Terrence Parris a Puma csapatsportért felelős marketingosztály vezetője.

Kiállítás is nyílt az alkalom kapcsán „Afrika értelmezései: Futball, Művészet és Dizájn” címmel, melyet egy hónapon át lehet majd látogatni a londoni Design Museum-ban, ahol a tervezők különböző dizájnötleteit is megtekinthetik az érdeklődők. A londoni kiállítás megnyitóján találkoztak az alkotók és a futball hírességei, mint például a kameruni Samuel Eto’o, a ghánai John Mensah, vagy az elefántcsontparti Yaya Touré.

 

És hogy kik viselik majd az egyedien dizájnolt mezeket Afrika legrangosabb futballeseményén? Ghána, Elefántcsontpart, Szenegál, Gabon, és Burkina Faso válogatottjai. A partnercsapatokhoz legutóbb Dél-Afrika csatlakozott, azonban a 2010-es világbajnokság házigazdája nem jutott ki az Afrikai Nemzetek Kupájára, így csak barátságos mérkőzéseken viselheti majd az új szerelést, ahogy a régi tagok közül Kamerun, Algéria, Togo és Namíbia is.

Forrás: mno.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget