Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

A szociális munka elismeréseit adták át a Megyeházán

2011.11.11 08:49. - Lakatos Éva

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében is kitüntették a szociális munka elismertjeit, az ünnepi díjátadón több kategóriában is díjazták a megyében élőket.

Hirdetés

 

A Szociális Munka Napja megyei rendezvényén több elismerést, szakmai díjat is átadtak az ágazatban kiemelkedő munkát végző szakemberek részére. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szociális területen dolgozók az átlagnál  humánusabbak, szolidárisabbak és segítőkészebbek, amit a társadalomnak meg kell becsülnie. Ez nemcsak anyagi elismerésben ölthet testet, hanem erkölcsi elismerésben is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elismeréseit Kovács Sándor és Rentzné Dr. Bezdán Edit, megyei főjegyző adta át.

A megyei közgyűlés döntése alapján Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális Díjban részesült:

 

§  Baginé Gavaldik Lívia, a jászladányi Szociális és Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ vezetője az eredményes munkájáért, a családok életkörülményeinek javításáért, a szociális területet érintő példamutató erőfeszítéséért.

§  Gyurasits Lajosné, karcagi Varró utcai Egyesített Bölcsőde gondozónője, a több mint három évtizeden át végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

§  Török Jánosné, a kisújszállási JNSZ Megyei Kádas György Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és gyermekotthon gyermekfelügyelője több évtizedes, különleges gondoskodással végzett  kiemelkedően magas színvonalú, lelkiismeretes szakmai tevékenységéért.

 

A megyei közgyűlés döntése alapján Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősbarát Önkormányzat díjban részesült:

 

§  községi kategóriában:           Öcsöd Nagyközség Önkormányzata

§  városi kategóriában:              Karcag Város Önkormányzata

 

Az ünnepségen kerültek átadásra a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa Kuratóriumának szakmai díjai is, melyet Beleznay Sándor, a kuratórium Alapítványi Tanácsának elnöke adott át:

 

§  idős szakellátás kategóriában: Saboltász Imrénének, a Csorba Mikro – Térségi szociális Alapszolgáltatási Központ kuncsorbai telephelye gondozójának;

§  gyermek- és ifjúságvédelem kategóriában: Lódi Endrénének, a Karcag Városi Önkormányzat munkatársának.  

§  szociális igazgatás és szociális szakképzés kategóriában Urbánné Sőregi Katalinnak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal szociális szakreferensének.

 

Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar kézművességért Alapítvány, az IPOSZ és a BKIK Kézműipari Tagozata Magyar Kézművesség – 2011 és A négy évszak – kézműves szemmel című kettős pályázatán sikeresen szerepelt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei iparművészeket – Simon Istvánné abászalóki népi iparművész;, Szabó Melinda szolnoki ötvös, aranyművest és Szűcs Imre tiszafüredi népi iparművészt - is köszöntötte a megyei közgyűlés elnöke.

 

Az ünnepi műsort a szolnoki Kőrösi Sándor Általános Iskola és Konstantin Alapfokú Művészeti Iskola Mátyás király úti telephelyének művészeti iskolás tanulóinak fellépése színesített.

 

Fotók: jszm.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget