Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.

Újabb veszélyes gyermekruhát találtak a fogyasztóvédők Szolnokon

2011.11.11 10:51. - Lakatos Éva

Újabb gyermekekre veszélyes ruhadarabokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Tájékoztatta lapunkat Korim Éva a megyei Kormányhivatal sajtófőnöke.


 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kiemelt figyelmet fordít az EU-ban veszélyesnek minősített ún. RAPEX riasztásban megjelenő veszélyes termékek hazai vizsgálatára. Ehhez hasonlóan ellenőrzi az NFH Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer keretében Magyarországon korábban már bevizsgált és ennek következtében veszélyesnek minősített letiltott termékek forgalomban való előfordulását.

2011. évben Jász-Nagykun-Szolnok Megye területén több olyan üzletet is ellenőriztek a felügyelők, amelyekben veszélyesnek minősült termékeket forgalmaztak. Az említett termékek veszélyességét az indokolja, hogy a gyermekek részére fojtás, fulladásveszélyt jelent a kapucniban elhelyezett húzózsinór, illetve a zsinór végén található műanyag vagy fém záróvég.

 

Legutóbbi november elején tartott ellenőrzés során három féle, összesen 23 darab balesetveszélyes gyermekruházati terméket találtak a felügyelőség munkatársai.  A termékeket a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség kivonta a forgalomból.

 

A hatóság tapasztalata alapján megállapítható, hogy a gyártók illetve importőrök fokozottabban figyelnek arra, hogy a kapucniban ne legyen húzózsinór, s biztonságos termékek kerüljenek forgalomba, azonban a fenti példa is indokolja, hogy a veszélyes termékek piacról való kiszűrésére a hatóság továbbra is fokozott figyelmet fordítson.

Az év hátralévő részében is ellenőrzések során a felügyelőség folytatja  a veszélyes termékek ellenőrzését a ruházati cikkek mellett a műszaki és a könnyűipari termékek körében is.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget