Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Kitüntették: magyar nő mentése közben vesztette életét a szerb orvos

2011.11.14 15:29. -

Az év legnemesebb tettéért tüntetik ki posztumusz azt az orvost, aki egy magyar nőt akart megmenteni az autópályán, ám elgázolta egy érkező kocsi, és szörnyethalt.


Élete végéig nem felejti el a negyvenéves kiskunhalasi V. Olimpia a szörnyű tragédiát, amely a január 23-i sűrű hóesésben érte Belgrádtól negyven kilométernyire, az autópályán. Az asszony Peugeot-jának elromlott a világítása, a kocsi előbb nekicsúszott a szalagkorlátnak, majd egy érkező Honda belehajtott. Egy szerb orvos házaspár érkezett mögöttük, és azonnal leálltak segíteni. Kiszálltak az autóból, s miközben a feleség a csomagtartóból a háromszöget vette elő, férjét a szerencsétlenül járt magyar kocsi alá söpörte egy érkező Fiat. Ivan Szmajevics, a 37 éves doktor a helyszínen meghalt.

A megsérült V. Olimpiát és az orvos feleségét, Tamarát kórházba szállították, s pár nap után haza is térhettek, de a tragédia egy életre kísérteni fogja őket. A doktornő azóta többször is ideg-összeroppanást kapott, de Olimpia sem tudja rajta túltenni magát.
 
"A lányom lábsérüléseire valószínűleg újabb műtétek várnak, de a lelki sebek – noha ő tényleg nem tehetett a borzalomról – nem gyógyulnak" – mesélte a Borsnak Olimpia édesanyja, V. Józsefné. "Azt az éjszakát magam sem fogom elfelejteni. Fél hat körül telefonált a lányom, hogy anyu, baj van!"
 
Forrás: Bors/Atv.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget