Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.

Divatba jött a Hitlerjugend-haj

2011.11.18 14:28. - Lakatos Éva

Oldalt felnyírt, felül hosszabb, kis zselével hátralőtt: ez a frizura a New York Times szerint ismét divatba jött, és természetesen a Hitlerjugend-séróra asszociálnak róla. A fazont az F.S.C. Barber nevű, West Village-i fodrászszalon tette ismét népszerűvé. 


A szalon egyik alapítója, Sam Buffa a lapnak úgy nyilatkozott: lehetőleg igyekszik elkerülni ezt a kifejezést. Már a Hitlerjugendet.

"Azt hiszem, hogy a jól szabott ruhák iránt feltámadt érdeklődés velejárója lehet ez a frizura" – elmélkedett Scott Schuman fotográfus, akinek modelljei hasonló séróval szépelegtek Londonban, Párizsban és New Yorkban lőtt képein. (Ezeket megnézheti blogján, a Sartorialist-en.)

Hozzátette, maga is hordott ilyen hajat, de a nácis asszociáció nem jutott eszébe, viszont a '30-as évek Párizsában szinte minden férfi ilyen frizurával nyomult. A séró egyes változatai pedig azóta is népszerűek. Galériánkban láthat is rá néhány példát.

"Stockholmban a stílus annyira népszerű, hogy még tévés sportriporterek is viselik" – mondta a lapnak Sofia Hedström New Yorkban élő svéd divatújságíró, hozzátéve, a fazonnak több neve is ismert, többek közt a "szintis", mivel olyan, a ’80-as években ismert zenekarok tagjai is hordtak ilyet, mint a New Order és a Modern English.

Berlinben is sokan viselnek ilyet Annika von Taube, a Sleek művészeti- és divatmagazin főszerkesztője szerint. Mint megjegyezte, ott senki sem köti össze a fasizmussal. "Általában felnyírtként beszélünk róla, és milliónyi változata ismert. Tudjuk, hogy a nem-németek jugendként, vagy Hitlerként utalnak rá. Talán ilyenkor lép életbe a szelektív hallásunk."

Forrás: velvet.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget