Ma 2020. 5. 31, , Angéla napja van.

Egyre több magyar diák tanul Amerikában - te szeretnél?

2011.11.20 22:09. -

Több magyar diák tanul idén az Egyesült Államokban, illetve amerikai diák Magyarországon, mint tavaly - tájékoztatta a budapesti amerikai nagykövetség az MTI-t .


Magyarországon immár 920 amerikai, az Egyesült Államokban pedig 670 magyar diák tanul. - derül ki a Nemzetközi Oktatási Intézet által a nemzetközi felsőoktatási mobilitásról idén kiadott Open Doors (Nyitott ajtók) jelentéséből. A tavalyi tanévben 897 amerikai diák tanult Magyarországon, illetve 664 magyar hallgató az Egyesült Államokban - szóval növekszik az utazgató diákok száma!

Az Egyesült Államokban egyébként összesen 723277 külföldi diák tanul, ami rekordot jelent a korábbi évekhez képest, és a 2000-2001-es tanévhez viszonyítva 32 százalékos emelkedést mutat.
 
A nagykövetség felidézte: az oktatási hét alkalmából kiadott videoüzenetében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azt mondta: legyen középiskola,  nyári egyetem, féléves részképzés vagy valamely tudományos fokozat megszerzése, a külföldi tanulás élete egyik leghasznosabb élménye lehet egy fiatalnak. A nemzetközi diákok ötleteikkel, perspektívájukkal és kultúrájukkal gazdagítják az órákat és a közösségeket. Amikor pedig hazatérnek, "új tudást, új perspektívákat és a világ mélyebb megértését viszik magukkal."
 
Forrás: MTI/Neon.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget