Ma 2019. 10. 24, csütörtök, Salamon napja van.

A Facebook tízparancsolata

2011.11.25 09:59. -

Frusztrál, idegesít, szórakoztat, megnyugtat, inspirál, informál? Valószínűleg mindezt egyszerre teszi velünk Mark Zuckerberg találmánya - íme, a Facebook tízparancsolata.


1. Ne töröld le Facebbok-profilodat, csak hogy napokkal később újra aktiváld azt. Ez azt a látszatot kelti, hogy javíthatatlan függő vagy. Tudjuk, hogy ez így is van, de nem kell ezt mindenkinek tudnia.

2. Ne jelöld be a kellemetlen rokonaidat és ismerőseidet, akiknek addolását később úgyis megbánod. Inkább legyen kevesebb "barátod", de előttük nyugodtan írj bármiről. (Ezért jó, hogy a NEON Clubban soha nincsenek tanárok és szülők, hehe.)
 
3. Ne tüntesd fel a Facsén kapcsolati státuszodat, mert mindez totálisan lealacsonyítja a szerelmet - meg amúgy is, kinek mi köze hozzá. Elég ocsmány dolog egy szakítás még akkor is, ha általános iskolai osztálytársad nem pötyögik be, mennyire sajnálnak téged, amikor a "kapcsolatban" címe "egyedülállóra" vált.
 
4. Ne írj az exednek hajnali 3-kor hasonló üzeneteket totál spiccesen: "szia, éjjeli három van, be vagyok rúgva, de nem érdekel. Néha hiányzol és ez szar érzés, de egy senki sem vagy amúgy... és ezt nem csak azérttt íromm mertt részegg vagyok. Az én érzéseim valódiak, nem úgy, mint a tieid voltak, te érzelmi analfabéta autista robot. Ui.: Ja, és cuki az új fotó az új életed értelmével. Ő nyalakodna veled a színház vécéjében?!" Az ilyen üzenetekre eleinte nem emlékszünk, aztán mikor leesik a tantusz, nagyon szégyelljük magunkat...
 
5. Soha ne játssz Farmville-lel vagy egyéb Ville-ekkel, és pláne ne hívj meg másokat ötpercenként hasonló időrabló tevékenységek végzésére.
 
6. Ne tölts fel képet MINDEN kajáról, amit ettél vagy csináltál. Nem, nem érdekel nyolcszáz barátot a sajtos makarónid és a lecsód képe: ha meg akarsz lepni minket, inkább hozz át belőle egy kis kóstolót személyesen.
 
7. Ne könyörögj lájkokért és ne lájkold minden saját kommentedet, mert az roppant szánalmasan tud ám festeni. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor egy jópofa mém népszerűségért harcolsz épp. 
 
8. Ne terrorizáld környezetedet passzív-agresszív kirohanásokkal minden második beírásoddal. Rémesen fárasztó, amikor valaki mindig dühös, frusztrált, de nem mond konkrétumot: "Manapság már senkiben sem lehet megbízni. Rohadj meg!" vagy a klasszikus: "A pasik minden héten más nőbe szerelmesek - köszi, én ebből nem kérek".  
 
9. Ne törölj soha röhejes ex-osztálytársakat: szánalmas kis beírásaik mérhetetlen mosolymennyiséget hoznak embertársaink számára. Reméljük, sosem törlik profiljaikat, hogy mi továbbra is jókat mulathassunk rajtuk. 
 
10. Végül pedig maradj továbbra is olyan kíváncsi, pszichopata zaklató, amilyen eddig voltál. Ez a mi generációnk védjegye: komplett vadidegenekről is tudunk egy csomó mindent, amire cseppet sem vagyunk kíváncsiak. Éljünk hát vele! 
 
Forrás: Neon.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.10.16. 41.szám
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget