Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Háromhavi pótlékot kapnak egyes egészségügyi dolgozók

2011.12.01 09:06. - Lakatos Éva

Elsősorban a sürgősségi területen dolgozók számíthatnak plusz juttatásra.


 

Cserháti Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára pénteken azt mondta, 42 ezren számíthatnak az egyszeri kifizetésre, és ezt jövőre rendszeressé kívánják tenni. A tárcánál az egészségügyi termékadóból befolyó összeg megduplázásával több mint hárommilliárd forintot tudnak az idei többletjuttatásra fordítani.

Abban azok részesülhetnek, akiknek a szakmája a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény végrehajtási rendeletében 15 jogcím egyikeként szerepel, például a traumatológiákon, az intenzív osztályokon, patológiákon, fertőző részlegekben dolgozók vagy a vonuló mentők.

A juttatás minden érintett intézmény dolgozóira, vagyis az egyházi kézben lévő kórházakra, alapítványi szolgáltatókra vagy járóbeteg-rendelőkre is vonatkozik. Az érintettek a törvényben meghatározott pótlékalap 120-150 százalékát kapják, ezt szeretné a tárca a jövőben rendszeressé tenni, s ez személyenként nagyjából 7 és 70 ezer forint közötti összeget jelentene.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken, egy budapesti konferencián azt mondta, a minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy anyagiakban is könnyebbé tudják tenni az egészségügyi dolgozók munkáját. Ugyanakkor "sajnos egy általános béremelésre valószínűleg a jövő évben sem lesz lehetőség", de a pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével szeretnének segítséget nyújtani az ágazatban dolgozóknak.

Forrás: hir24.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget