Ma 2019. 7. 20, szombat, Illés napja van.

Hogy juthat ki az olimpiára a nőikézi-válogatott?

2011.12.02 15:48. -

A németek elleni pótselejtező után mindenki temette a magyar nőikézilabda-válogatott olimpiai szereplését, a nagyon bonyolult kvalifikációs rendszer miatt azonban mégis elképzelhető, hogy a magyar csapat ott lesz a londoni olimpián.


Ehhez az kell, hogy az eredmények megfelelően alakuljanak a péntek éjjel rajtoló brazíliai világbajnokságon. Nemcsik Balázs szövetségi főtitkár szerint sem irreális a forgatókönyv, de most nem akarnak ezzel foglalkozni.

A világbajnoki pótselejtezőn, a németektől elszenvedett demoralizáló kettős vereség után úgy tűnt, végleg elszálltak a magyar nőikézilabda-válogatott olimpiai reményei. Aztán kiderült, hogy matematikai esély még maradt, sőt ezt a vb csoportbeosztása sem húzta keresztül. A magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel egy Brazília-Kína összecsapással elrajtoló világbajnokságnak tehát úgy is van tétje a magyar válogatott számára, hogy nem lesz ott a dél-amerikai eseményen.
 
Hogyan lehetséges ez?
 
A szabályok bonyolultak, leegyszerűsítve a következő dolog történhet. Az olimpiára automatikusan kijut a világbajnok és az összes kontinensbajnok. Rajtuk kívül kijut még hat csapat, akik a jövő májusban megtartott pótselejtezőkön játszanak egymással a szereplés jogáért (a pótselejtezőket három darab négy csapatból álló csoportban rendezik, a csoportok első két helyezettje jut ki az olimpiára).
 
Forrás: Origo.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.07.17. 28.szám
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget