Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Vörösiszap: „a magyar állam megvalósította az emberek álmait”

2011.12.02 13:54. -

Lasztovica Jenő cáfolta, hogy csak 350 millióhoz jutottak volna a katasztrófa károsultjai, 764 millióról pedig már döntés született.


Nem igaz, hogy csak 350 millió forinthoz jutottak a vörösiszap katasztrófa károsultjai a kármentő alaphoz érkezett segélyekből, 501 millió forint lett kifizetve, 764 millió felhasználásáról pedig már döntés született – erről Lasztovicza Jenő a kármentő bizottság elnöke beszélt az Egyenes Beszédben. Hozzátette: közvetlenül a katasztrófa után a devecseriek 260 millió forintot, a kolontáriak 14 milliót, a somlóvásárhelyiek pedig 12 millió forintot kaptak meg. Lasztovicza Jenő elmondása szerint a fennmaradó összeget közösségi célokra fordítják majd, ami meghatározza a települések jövőjét. A kármentő bizottság elnöke szerint helyes döntés, hogy az adakozásokból összejött pénzt olyan dolgokra fordítják, ami a közösség érdekeit szolgálja.

Lasztovicza Jenő hozzátette: amit a jelenlegi kormány egy év alatt véghezvitt a katasztrófa sújtotta településeken, azt Európában is kevesen csinálták volna utána. A kármentő bizottság elnöke szerint a magyar állam mindent állt, és megvalósította az emberek álmait, sokkal különb környezetet teremtett az emberek számára.  
 
Lasztovicza Jenő szerint Magyar György félretájékoztatta az embereket, és ő akart olyan perközösséget létrehozni, ami nem a közösség, hanem az ő saját érdekeit szolgálta volna. A kármentő bizottság elnökének elmondása szerint elképzelhető, hogy jogi lépéseket tesznek az ügyvéd kijelentései miatt.  
 
Forrás: Atv.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget