Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

A méhcsípés fiatalít

2011.12.05 12:37. - Lakatos Éva

Hitte volna bárki is, hogy a méhcsípés fiatalít? Bármilyen megdöbbentő is, tudósok nemrég arra a felfedezésre jutottak, hogy a csípésben rejlő méreganyag fokozza a kollagéntermelést, aminek következtében a bőr visszanyeri fiatalos rugalmasságát és kevésbé lesz érzékeny a környezeti hatásokra.


A méhmérget tartalmazó arcmaszkok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a hírességek körében, ám eddig csak a szépségszalonok és gyógyfürdők falai között lehetett élvezni jótékony hatását. A mostani készítmény azonban tizenkét évnyi kutatómunka után bárki által hozzáférhetővé válhat.

A készítményt egy koreai tudós, dr. Sang Mi Han fejlesztette ki az új-zélandi szépségvállalat, a Manuka Doctor számára, és a napokban már beszerezhető is lesz a brit Holland&Barrett üzletekben.A vállalat szerint ez a termék az új botox, és vajon kell-e jobb reklám annál, minthogy Camilla hercegnő és Dannii Minogue is a rajongói közé tartozik. A termék öt különféle változatban lesz kapható, hidratálóként, arctisztítóként, bőrkezelő szérumként, bőrregenáló krémként és fiatalító arcmaszkként. A készítmény viselete azt az érzetet kelti, mintha valóban méhcsípés érné az arcot, így a vér az érintett területre áramlik, aminek következtében megnövekszik a bőr feszességét elősegítő kollagénnek és elasztinnak a termelése.

Dr. Han szerint az új készítmény a keratocita nevű hámsejtek számát is növeli, melyek az olyan környezeti hatások ellen nyújtanak védelmet, mint a baktériumok, a vízveszteség vagy a napsütés, ám sajnos az évek múltával számuk fokozatosan csökken.Az állatvédőknek sincs okuk aggodalomra, mivel a méreganyag begyűjtését egy olyan speciális eszköz segítségével végzik, mely semmiféle kárt nem okoz a méhekben. Egy üveglapot helyeznek a kaptár bejárata elé, melybe enyhe elektromos áramot vezetnek, ez arra ösztönzi a méheket, hogy csípjék meg az üveget. Mivel azonban olyan felületbe csípnek, melyen nem bírnak áthatolni, potrohuk érintetlen marad, így nem pusztulnak el a csípés következtében. Ezután a méreganyagot megszárítják, begyűjtik és alaposan megtisztítják a szennyeződésektől.

Forrás: mno.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget